Koningskinderen: Leve de strontlucht!!

Geplaatst: 11 maart 2013 in actualiteit, consument, crisis, Naarden, persoonlijk, zorg
Tags:,

naarder-koerier
pampersMocht je je spruiten onverhoopt geparkeerd hebben bij de lokale, zwaar commerciële, kinderopvang Koningskinderen, dan zul je je binnenkort door een ware putlucht heen moeten vechten om ze aan het eind van de dagelijkse rit mee naar huis te kunnen nemen. Tenminste, als jouw nageslacht behoort tot de zilveren kids.
Los nog even van de toch al redelijk wezensvreemde naam Koningskinderen, als Jelmer Kruijt c.s. hun zin gaan krijgen, zal er binnenkort een scheiding der geesten plaatsvinden. Het Koninklijke volkje wordt rücksichtslos opgesplitst in gouden en zilveren exemplaren. Allebei met een eigen prijskaartje. Dat je de knip wat nadrukkelijker moet trekken als je nazaten dagelijks wat langer in de opvang verblijven, klinkt alleszins redelijk. Maar de snode plannetjes gaan aanzienlijk verder. Het gouden clubje (7 euro 16 per uur) krijgt een warme biologische prak, met biologisch brood en topklasse-beleg die ze met louter leeftijdgenootjes in hun eigen selecte groepje mogen nuttigen. De zilveren armoezaaiers in spé zullen het à raison van 6 euro 28 moeten doen met een simpel boterhammetje van het huismerk.
Zilveren kindertjes van een jaar of vier zullen er geen flauw idee van hebben dat ze een goedkoper koekje wegknagen dan het elitegroepje in de belendende kamer. Maar een 10-jarige heeft natuurlijk al snel haarscherp in de kieren dat ie ’t met z’n zilveren huismerk lunch zwaar moet afleggen tegen het biologisch dampende twaalf-uurtje van z’n golden companen.
Terug naar de jaren dertig.
Onverteerbaar. Letterlijk en figuurlijk.
Voer voor kinderpsychologen.
En dat is nog maar het begin.
Het is slechts een kwestie van tijd of de zilveren koningskinderen worden gedwongen hun luier wat selectiever vol te schijten. Want voor die 6 euro 28 kan die zwaar ruftende pamper (huismerk) uiteraard niet meer dan 1x per dag ververst worden. Zodat de klassenscheiding in de plaatselijke kinderopvang binnenkort loopt langs de lijnen van de gouden New Baby rooms en de vet meurende strontkamers van de leprozen.
Het gaan leuke tijden worden.

(we nemen maar aan dat dit geen aprilgrap is)

Advertenties
reacties
  1. Beus.51 schreef:

    Ze hebben ook een conducteur aangesteld om te controleren of ze eerste of tweede klas koningskind zijn.

  2. maadtje schreef:

    Mooi stuk Mut. Het is werkelijk van de pot gerukt. Maar nog een vraag,mogen die zilveren kneuzen eigenlijk wel met de gouden lieverdjes spelen? En hoe zit het met het speelgoed? De Zilvertjes mogen natuurlijk niet met d’r jatten aan het Vtech- speelgoed van de Golddiggers komen. Hoe ga je dit doen in de practijk? De leus van tegenwoordig is: samen spelen, samen delen. Deze pedagogische uitspraak kan zo de klicko in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s