Ramptoerisme

Geplaatst: 18 november 2012 in actualiteit, cultuur, Naarden, politiek
Tags:


De campers zijn nog maar koud weggesaneerd van de abri langs de buitengracht of de lokale politiek parkeert, gesponsord door het Knaus-concern, een heuse sleurhut op het Ruysdaelplein. De koffie staat klaar, ronkt het strooibiljetje van het CDA en de VVD die de handen ineen geslagen hebben. Dit keer helemaal op eigen kracht, zonder de tranentrekkende gedoogsteun van de tokkies van de PVV. Dat weer wel.
Die Douwe Egberts is amper aan te slepen door Marleen Sanderse, de schat, en Jelmer Kruyt die van achter hun walmende primus weer ’s welgemoed aan het dooie paard van de herinrichting van de pleinen rukken. Het peperdure projectje, waarbij volgens het duo de belanghebbenden onvoldoende betrokkenen zouden zijn geweest. Dat participatieproces rammelde inderdaad aan alle kanten. Reden om twee jaar na karrenvrachten inspraak-gesodemieter en meehuileritis nog maar eens wat christelijk-liberale olie op het vuur te gooien.
Of het huidige plein nou echt vergeven is van de sociale onveiligheid? Ach. We kunnen het ons amper voorstellen. Verkeersonveiligheid? Die dijenkletser van een lantaarnpaal die er onlangs met vereende (externe) krachten geplaatst werd, geeft toch genoeg soulaas? Blijft over een lekke vijver die zich qua onderhoudskosten tot een bodemloze put ontwikkelt.
Maar Marleen en Jelmer blijken te gaan voor een aangepaste versie. En terwijl in het truttige caravan-interieurtje de koffie pruttelt, gaan tot ze tot heil van de Naardense samenleving daarover blijmoedig tot de hoed en de rand.
Maak je geen zorgen over je aangepaste zorgpremie. Bij de Provincie schijnt nog steeds een potje op de plank te liggen voor dit karweitje. Maar niet lang meer. En in deze barre tijden waarin het Rijk ons de gigantische kosten van het onderhoud van de vestingwerken in de maag probeert te splitsen, is het natuurlijk wel zaak om ze daar waar mogelijk iedere poot uit te trekken.
CDA en VVD: ze letten op de kleintjes.
Geen cent te veul hoor!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s