Ambtenarij

Geplaatst: 10 september 2012 in actualiteit, Naarden
Tags:, ,


Het meest recente staaltje Naardense ambtenarij verrees onlangs op het Ruysdaelplein. Na de eerdere bittere strijd voor het behoud van de bomen, culminerend in spetterende specimen van kleurige, vestingstedelijke naald-en-draad-huisvlijt die de bedreigde stammetjes niet alleen opfleurden maar ook weldra behielden voor het nageslacht, is er, het kan niet op, weer een nieuw en tranentrekkend hoofdstuk toegevoegd aan het ambtelijke gescharrel. Afgelopen week diende zich in opdracht van hogerhand tegenover de Utrechtse Poort een vier man sterke delegatie van plaatselijke groenjongens aan, die gewapend met uiterst geavanceerde apparatuur zich een volle dag lang onledig hield met een klusje waarvan de realisatie de algehele feestvreugde van de omwonenden weldra tot ver boven Amsterdams Peil deed stijgen.

Inderdaad, dat obscure hoekje van het plein was wel erg in het duister gehuld. En een rustiek lantaarnpaaltje zou dat leed zonder meer verzachten. Dat vereiste het nodige graafwerk. Voor het leggen van elektrische pvc-leidinkjes gelden immers de nodige veiligheidsvoorschriften. Dus werd de schep onvervaard in de grond gejaagd. In een straf tempo werkend, produceerden de wakkere borsten dan ook onze uiterst welkome lichtmast waarvoor de ambtenarij na zorgvuldige bestudering tot op de centimeter nauwkeurig de locatie had bepaald. Met de lengte van onze nieuwe aanwinst had de werkgroep het echter niet zo nauw genomen. Want eenmaal geplaatst bleek de top wel angstig dicht bij een belendende, nogal stevige boomtak te staan. Opbouwende opmerkingen van gniffelende buurtgenoten waren aan dovemansoren geplaatst. Een simpel najaarsstormpje zou immers ruimschoots toereikend zijn om deze geweldige verworvenheid met een geschatte waarde van een paar duizend euri naar de ratsmodee te helpen.
Nee, die tak mocht er niet af. Opdracht was opdracht.
Na een week, waarin af en toe een aarzelend, mild najaarsbriesje door de boom streek, werden de angstige vermoedens van de buren meteen genadeloos bewaarheid. De gekoesterde tak vertoont ernstige ontbindingsverschijnselen. Om over de top van de in stemmig vestinggroen geschilderde lantaarnpaal nog maar te zwijgen.
Het wachten is op de storm die de definitieve genadeklap zal uitdelen aan onze lantaarnpaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s