Klussen in huis en de kwaliteitskranten

Geplaatst: 19 april 2012 in consument, persoonlijk, volkskrant, zorg
Tags:

Een paar weken op de ladder om je eigen huis een wat draaglijker aanzien te geven is een bezigheid die de nodige ruimte biedt voor enige banale filosofie. In een nieuwe aflevering van deze verfrissende serie (het karwei is na drie weken trouwens plat) wilde ik m’n superieure licht maar eens laten schijnen over de indringende relatie die er bestaat tussen een onbeduidend maar ook weer tijdvretend klusje als het schilderen van de zwaar uitgerookte muren, een plafonnetje en het bladderende houtwerk èn de kwaliteitskranten. Want vergis je niet, die bestaat.
Zo’n deelactiviteit in een ruimte die voorzien is van een degelijke parketvloer vraagt om een nauwgezette voorbereiding. Wil je die vloer niet naar de gallemiezen helpen, dan ben je wel zo gis om ter voorbereiding te zorgen voor een afdoende afdekking. Kranten dus.
Met het bepaald niet kinderachtige pakket bijlagen van de zaterdagafleveringen van de Volkskrant en NRC Handelsblad valt een modale woning tot op iedere centimeter af te dekken. (zelfs voor zoiets komt de wellicht wat meer voor de hand liggende Telegraaf die nog niet aan de tabloid is en als zodanig een prima alternatief zou zijn, er niet in)
Ook als het klussen betreft, gaat m’n voorkeur toch uit naar de Volkskrant. Los van het feit dat de zaterdagse katernen een wat groter formaat hebben, is onze ochtendkrant stukken handzamer. Om de doodeenvoudige reden dat er geen nietjes in de rug geslagen worden. Die van de NRC vormen weliswaar uitstekend leesvoer maar voor de rest is het hopeloze materie. Iedere dubbele tabloidpagina moet er namelijk secuur afgerukt worden. En dat blijft niet zonder gevolgen. Gaten in de rug die een magnetische aantrekkingskracht kracht hebben op iedere gemorste druppel witte muurverf.
Nee, een beetje klusser gaat voor de Volkskrant

Advertenties
reacties
  1. Burro schreef:

    Met name de Volkskrant heeft als vervelende bijkomstigheid, dat de inkt verschrikkelijk afgeeft. Duidelijk een slechte kwaliteit of een overmoedig gebruik van te dikke lagen. Als je de vloer te lang hiermee bedekt laat, gaat de dure parketlaag alsnog naar de kl%$#@! Je kunt er beter ook niet overheen lopen. En dat geeft dan weer andere problemen.

  2. fr@nsmuthert schreef:

    Niets van gemerkt Burro. En ik mag mezelf inmiddels toch een redelijke ervaringsdeskundige noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s