De kogelgaten van Willem

Geplaatst: 2 april 2012 in actualiteit, dood, folklore, onderwijs
Tags:

Maar liefst vier jaar lang (..) is een forensisch onderzoeksclubje bezig geweest om uiteindelijk via een 3D-scan vast te kunnen stellen dat de kogelgaten in de muur van Het Prinsenhof in Delft helemaal authentiek zijn. Met dank aan het EO-programma Blauw Bloed. Een uitermate geruststellende gedachte. De geschiedenisboekjes hoeven wat dat betreft niet herschreven te worden. Stukken moeilijker zit het met de laatste woorden van de betreurde prins. Het uitspreken van het gevleugelde Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ce pauvre peuple blijkt ten enenmale een fysieke onmogelijkheid te zijn geweest. De arme man was op slag morsdood. Die oneliner hebben we, wilden we althans bij een geschiedenisrepetitie op mijn door en door vaderlandslievende, gristullukke  lagere school van weleer nog een beetje scoren, dus voor niets uit ons hoofd geleerd.
Maar wel fijn om te weten natuurlijk.

Advertenties
reacties
 1. Hanneke in Hanoi schreef:

  ach, ’t was een mooi verhaaltje.

  en voor niks uit je hoofd geleerd………..doe jij nog ooit iets met de voorzetsels voor de Dativ? mit, nach nebst samt enzovoorts?

 2. Hanneke in Hanoi schreef:

  derde naamval: an auf hinter neben in uber unter vor zwischen!

  er was ook nog een rijtje woorden die het niet zeker wisten; die kon je voor beide naamvallen gebruiken. Maar dat weet ik nu niet meer.

 3. Burro schreef:

  Wetenschappelijk onderzoek heeft al veel moois naar de bliksem geholpen. Auseinander gerissen!

 4. Frank Witjes schreef:

  Vreemd is dat in 1984 een bekende helderziende uit Apeldoorn, Joop van Limbeek genaamd, vertelde dat Willem van Oranje helemaal niet op de trap stond toen hij werd neergeschoten. Hij vertelde toen al het verhaal zoals Delft Tech het heeft gereconstrueerd. Is er toch meer tussen hemel en aarde?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s