Ze gaat er voor

Geplaatst: 14 maart 2012 in actualiteit, dood, media, ouder worden, persoonlijk, politiek
Tags:, , ,

De kwaliteit van de laatste levensfase kost de samenleving handenvol geld. Niemand zegt het hardop, maar de dood is veruit de simpelste en goedkoopste oplossing.
De dood kiert op volle kracht de media binnen. Pia Dijkstra, al tijden niet meer het lachebekje van weleer, trekt de kar en Volkskrantcolumniste Aleid Truijens pikt het op.

Dijkstra (D66) wil een wetsvoorstel indienen voor stervenshulp aan 70-plussers met een ‘voltooid leven’. Het gaat om mensen die buiten de euthanasiewet vallen: die niet ernstig ziek zijn, niet depressief en niet ondraaglijk lijden. ‘Sommige mensen vinden dat ze te oud worden’, zegt Dijkstra in de Volkskrant. ‘Voor deze mensen moeten we een waardig einde kunnen regelen.’ Het gaat kennelijk evenmin om mensen die lijden onder slechte zorg of eenzaamheid. Daar moet naar gekeken worden, zegt Dijkstra, ‘dat hoort nu juist bij die zorgvuldigheid’.

Overmand door je selectieve waarneming en bovendien zelf stervend van de ambitie op weg naar de 70, stuit je vervolgens in het sociale medium Facebook, dat toch al niet over loopt van de ware vrolijkheid,  op het volgende bericht van een dame die gezien haar beeltenis bij lange na nog niet in de doelgroep lijkt te vallen. Haar conclusies zijn er echter niet minder om.
Ze gaat er voor:
Afgelopen week kennis gemaakt met collega-uitvaartzanger- X. Een fijne, inspirerende ontmoeting die nog gevolg gaat krijgen! We hebben mooie plannen gemaakt! (..)

Advertenties
reacties
  1. Burro schreef:

    Uitvaartzanger!? Nog nooit van gehoord.

    • fr@nsmuthert schreef:

      @Burro: Om het niet al te persoonlijk te maken, heb ik het anoniem gehouden op het punt van de uitvaartzangeres. Maar als je door het archief van Facebook scrollt, kom je ongetwijfeld de naam van een jou bekende ex-Volkskrantblogster tegen. Nee, Daan was het niet.(..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s