Witteman door het stof ?

Geplaatst: 7 maart 2012 in actualiteit, crisis, cultuur, emancipatie, media, politiek, zorg
Tags:, , , ,

In een interview in de VARA-gids trekt Paul Witteman het boetekleed aan:de boys hadden onvoldoende respect voor Nebahat Albayrak. De kandidaat-fractievoorzitter van de PvdA werd in P&W op een nogal onaangename, seksistische wijze op de pijnbank gelegd . Het dedain spatte er van af. Keer op keer werd gesuggereerd dat ze eigenlijk niet zo veel voorstelde en alleen maar in de race is omdat ze vrouw en Turkse is. Weliswaar niet helemaal de Castricum-doctrine maar de benadering paste naadloos in het populaire, eigentijdse mediaplaatje. En dan vallen er voor zo’n zwaar geïrriteerde Albayrak ook amper meer potten te breken.
Witteman: “Hoewel de vragen op zich de juiste waren, suggereerden de toon van het gesprek en de lichaamstaal van de ondervragers een gebrek aan respect voor de opvattingen van mevrouw Albayrak.(..) Dat was niet professioneel van ons”. Excuses aanbieden vindt hij evenwel niet nodig. Albayrak komt volgende week weer in de uitzending, net als de andere aspirant- PvdA-leiders.
Het wachten is intussen op een gezond portie deemoed bij Mathijs van Nieuwkerk die in DWDD een andere kandidaat voor dat sociaal-democratische klusje, de jonge hond Martijn van Dam, ook allesbehalve okselfris aan de tand voelde. Maar zal van de popi-presentator wel iets te veel gevraagd zijn.

Advertenties
reacties
  1. Rob van Beusekom schreef:

    Wat een schitterende tekening.

  2. Hanneke in Hanoi schreef:

    ik mag toch hopen dat de titel van dit blog ironisch bedoeld is? witteman was bezig zichzelf te verdedigen, van enige – althans: van voldoende – deemoed was geen sprake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s