Eerste tokkie meldt zich: Rutger kandidaat PvdA leiderschap

Geplaatst: 25 februari 2012 in actualiteit, crisis, cultuur, folklore, Fundamentalisme, geloofsbeleving, kleinkunst, media, overheid, politiek, zorg
Tags:

Pownerd, Telegraafadept en GeenStijl-puber Rutger Castricum is na de twee jonge honden, de mediageile professor-met-hoed en een enkele verdwaalde vrouw, de eerste heuse tokkie die zich als kandidaat heeft gemeld voor het leiderschap van de PvdA. ‘We staan aan de vooravond van de grootste bezuinigingsoperatie ooit met een kabinet dat al lang alle draagvlak heeft verloren’, aldus Castricum tegenover Nu.nl waar hij z’n kandidatuur hedenmiddag wereldkundig maakte.

Vertrouwen
Castricum baalt er naar eigen zeggen van dat de geplaagde sociaal-democraten er de afgelopen anderhalf jaar niet in zijn geslaagd ‘om de krachten te bundelen en een vuist te maken’ tegen het kabinet. Cohen was, ondanks immense inspanningen van Castricum himself om de gesneefde partijleider te pimpen , niet in staat effectief oppositie te voeren, zoals hij zelf ook zei. De fractie evenmin. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het onder zijn leiding beter zal gaan. ‘Ik ben degene die het gaat doen.’

Streep
De starreporter vindt dat hij ruimschoots bewezen heeft dat ie leiding kan geven, overzicht heeft en de ervaring bezit voor de functie. Het kabinetsbeleid leidt volgens hem alleen maar tot meer werklozen en brengt de Nederlandse economie in het slop.
Z’n recent opgedane expertise in DWDD, waar hij zonder een zweetdruppeltje te laten een gekende coryfee als Felix Rottenberg moeiteloos z’n hielen liet zien, trok hem, zo hij al twijfelde, definitief over de streep.

Mediacratie
In een tijdsgewricht waarin de mediacratie regeert, bouwde het natuurtalent gewapend met z’n roze microfoon een schat aan ervaring op als mediatrainer (Vogelaar, Cohen). Een vlotte verhalenverteller bij wie het opdissen van de mateloos populaire oneliners nooit verwordt tot een simpel trucje of een bloedeloze karikatuur. Met de broodnodige zichtbaarheid heeft hij hoegenaamd geen probleem. Daarin nog eens extra gesterkt door z’n uitgekiende neus voor het bepalen van het speelveld. En, vlak vooral niet uit: een verfrissende dosis ontspannenheid.
Kortom: Rutger is er helemaal klaar voor.

Advertenties
reacties
  1. Mo schreef:

    hij dient wel te weten wat een halfje bruin kost, natuurlijk.

  2. Beus schreef:

    ‘Komp alle bij de tegenpartij’. Weet ook niet waarom ik daaraan moest denken na het lezen van je leuke stukkie.

  3. Anita schreef:

    Een paar dagen terug bezorgde je me heimwee en nu het tegenover gestelde.
    ‘Dhr. Rutger is er helemaal klaar voor.’ Ik ben helemaal klaar met die man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s