Sportploeg van het jaar

Geplaatst: 20 december 2011 in actualiteit, crisis, cultuur, folklore, Fundamentalisme, media, politiek, PVV, sport, ultra rechts geluid
Tags:

Zelfs als fanatiek oud-honkballer (HCAW Bussum) vind ik het, terwijl de echte toppertjes toch waarachtig in de coulissen stonden te trappelen, wel enigszins van lafheid getuigen om mijn collega’s anno 2011 op het podium te hijsen. Het uit alle uithoeken van de wereld bijeengeschraapte ploegje (als je ergens op zolder toevallig nog een Nederlands paspoortje had liggen, kon je aanschuiven) leverde natuurlijk een prestatie van formaat af. Onze ‘Oranjejongens’ wisten, zeg maar, de knuppel in ieder geval met verve te hanteren.
Over knuppels gesproken, het is me ronduit een raadsel hoe ze bij zo’n NOC*NSF-sportgala zo achteloos voorbij konden gaan aan het unieke karateclubje (en niet alleen overdrachtelijk) dat al ruim een jaar met de nodige schoppartijtjes en ‘nuttige overtredingen’ door ons parlementaire wereldje kleutert. De baas zelf, die er zonder blikken of blozen, bij voorkeur onder de gordel, regelmatig met gestrekt been in gaat, trimt z’n treurige kompanen dagelijks meedogenloos in de fractiediscipline. Wat zoveel betekent dat ze hun klep moeten houden. Niet dat zoiets Hero er van weerhoudt digitaal op z’n provinciehuis in te breken. Daarnaast haalde de oud-politieman de publiciteit door met een flinke slok in z’n mik te proberen met hoge snelheid aan een alcoholcontrole te ontsnappen. Er vielen weliswaar geen dooien, maar toch. Verder wil hij in perscentrum Nieuwspoort nog wel eens unverfroren op de vuist gaan als ie daar niet op z’n wenken bediend wordt. Oorzaak: drank. Qua geweldpleging weet vriendje Hernandez trouwens ook van wanten. En ook de mishandelde ex van Dion Graus kan daar een aardig boekje over open doen. Voeg daar aan toe een puik stukje diplomavervalsing van ene De Mos en de brievenbuspisserij van collega Lucassen en je moet toegeven dat alle ingrediënten aanwezig zijn om te spreken van een afgetraind sportploegje van formaat. Met spirit.
Een gemiste kans dus.

Advertenties
reacties
  1. Aad Verbaast schreef:

    En terwijl ze er voor betaald worden behouden ze toch de amateurstatus. Dat dan ook weer wel.

  2. Beus schreef:

    Lekker stukkie. Kreeg wel het idee het al eerder gelezen te hebben.
    Misschien heb je een paar stukkies in elkaar geschoven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s