Kunnen we Limburg niet ruilen met de Belgen?

Geplaatst: 9 oktober 2011 in actualiteit, crisis, cultuur, folklore, overheid, politiek, theater
Tags:

Na het verscheiden van de allerlaatste lokale komiek Toon Hermans valt er goedbeschouwd in het bronsgroen eikenhout bitter weinig meer te lachen. Sterker nog: kommer en kwel begint een hardnekkige trend te worden. Als je afgelopen jaar in ogenschouw neemt, klotst de zuidelijke droefenis steeds hardnekkiger over de plinten.  Het begon natuurlijk met aartsjezuïet Maxime die inmiddels zo ongeveer z’n laatste troeven uitgespeeld heeft. Al helemaal sinds ie z’n christen-democratische ziel aan een geblondeerde Limburgse duivel verkocht die plechtig beloofde zijn land terug te geven aan de Limburgers. Graag. Het volk van het handjeklap in de Bourgondische achterkamertjes, van waaruit de beklagenswaardige burgervader Gerd vanwege malafide, op z’n minst onhandige, Bulgaarse bouwprojectjes weggepromoveerd werd naar Den Haag. Waar ie in z’n ultieme suïcidale stuiptrekkingen de immigratieparagraaf, het absolute kroonjuweel van het straatvechtende crapuul van de PVV, tot in de punten en komma’s mag uitvoeren. Over het exploiteren van onvrede gesproken.
Maar het zijn niet alleen de mannenbroeders van het ooit zo onaantastbare katholieke bolwerk die het gesjoemel hebben verheven tot core business. Het multifunctionele (wethouder/ lid van de Provinciale Staten/Eerste Kamerlid) ongeleide liberale projectiel en onderkoning van Roermond Jos van Rey manipuleert met vette schijt aan de gedragscode voor bestuurders alles beneden de Mooker hei rücksichtslos naar de opperste wanhoop. En wat te zeggen van de al vier jaar volslagen onzichtbare sociaal-democratische hittepetit Lilianne Ploumen, eveneens uit het land van de vlaaien, die deze week haar toch al niet van zelfvertrouwen overlopende politiek leider bij wijze van schervengericht pontificaal het mes in de rug plantte. En Job alles maar weer onder het genot van een kopje thee uitleggen bij Buitenhof.
Dat zelfvertrouwen bij Maxime lijdt trouwens ogenschijnlijk nergens onder. Vermoedelijk omdat ie bij ontstentenis van de MP die regelmatig buitende deur stront aan het ruimen is, vrijdags af en toe nog wel ’s als stand-in met het overbekende esoterische geklei z’n sneue kermisnummertje mag opvoeren bij het wekelijkse mediagesprek. En anders zijn er altijd nog de wakkere inktkoelies van Sjuul Paradijs die te allen tijde bereid zijn z’n contemporaine natte winden (en vooral die van Geert) als verkwikkend gedachtegoed te verkopen.
Het schijnt dat Maxime elke avond voor het slapen gaan als zelfbevlekkingsritueel het meer dan gave videootje afspeelt met de hysterische aanhankelijkheidsbetuiging van z’n billenmaatje, voormalig kroonprins en KLM-employé Camiel op het laatste CDA-congres. Niet bepaald de retoriek van een hoogvlieger.
Nee, dat gaan we maar ‘s anders aanpakken. Mochten onze zuiderburen het onverhoopt nog ‘s tot een regering schoppen, dan dienen onverwijld de onderhandelingen geopend te worden voor een functionele uitruil waarbij we dat toch al merkwaardige wormvormige aanhangsel Limburg in de aanbieding zetten. Daar zie ik om meerdere redenen bijzonder graag het pittoreske Brugge en Gent, die toch al min of meer een organische eenheid met ons vormen, voor terug komen.
Brussel-Vilvoorde mogen ze houden.
Anders hebben ze daar helemaal niks meer om over te bakkeleien.

Toegift: Het opneukertje van Maxime:

Advertenties
reacties
 1. Beus schreef:

  Je hebt de hollandse week politiek mooi samengevat.
  Die uitruil moet wel inclusief Wilders en al die andere huichelaars.

 2. En dan te bedenken dat Wilders geen echte Limburger is.:-(

 3. Aad Verbaast schreef:

  Dik genoten van dit pleidooi. Jammer dat er geen knop “heel erg leuk” bestaat. Ik had die dan even stevig ingedrukt.
  Zou dit scenario niet lukken (dat gun je toch iedereen?), dan rest nog de hoop dat Limburg eens spontaan in de mijnen verdwijnt. Zijn we ook meteen van nare heuvels af die de schijn wekken dat ze daar nog boven het maaiveld kunnen leven.

  • Beus schreef:

   Maar hoe moet het dan verder met de Amstel Gold race?

   • fr@nsmuthert schreef:

    Beus. Schrijven is schrappen. Die passage is met het oog op het aantal woorden en de strakke thematiek niet geplaatst.Ik heb in mijn hart de Couberg en de Keutenberg ingeruild tegen de Muur van Geraardsbergen. Het is niet anders. De Amstel Gold race wordt Belgisch.Maar ik blijf er fietsen.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Aad, het dubbele is dat de Limburgers die ik privé ken, allemaal deugen. Maar het is niet anders.

 4. Mo schreef:

  als wij een stukje Belgie krijgen, dan toch op zijn minst de Ardennen.

 5. Rob Alberts schreef:

  Of onze Zuiderburen gelukkig worden van deze politici is te betwijfelen. Maar goed ook zonder regering blijft België gewoon bestaan.
  Mooi blog.
  Vriendelijke groet

 6. Doe me een lol. Trek een verticale lijn en houd het noordelijk deel van Limburg maar bij Nederland.
  De enige reden waarom Zuid nog bij Nederland hoort is dat de mijnbouw de Hollanders geld opleverde.Nu is dat miet meer zo dus het kan weg.

 7. Je hebt gelijk! Horizontaal allicht!

 8. johanhvd schreef:

  Dus geen Limburgs volkslied meer en ook geen Bavaria meer?
  Nu ja, eigenlijk zit ik daar niets mee. 😎

 9. Mo schreef:

  ho ho Johan, Bavaria is toch echt Brabants. Uit Lieshout!

 10. johanhvd schreef:

  Pardon Mo, tja soms vergist een mens zich. 😦

  Nee Frans, geen Gulpener, Brand is de naam.
  Het scheelt maar twee a’s met Bavaria.

 11. Mo schreef:

  als het nou bij die twee a’s bleef……..maar ook de smaak is anders.

 12. Madelon Kroes schreef:

  Worden wij dan Hollandse Vlamingen of Vlaamse Hollanders? Wordt Jaques Brel toch nog een landgenoot van me, die Vlaamse Walloniër.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s