Dan maar zwerfkatten uit de dakgoot halen

Geplaatst: 27 september 2011 in actualiteit, folklore, politiek, zorg
Tags:


Onze loodzware Kunduz-missie begint, hoe gewichtig onze onovertrefbare big shot Hillen er ook over doet, de allure van het lachertje van het jaar aan te nemen. Waar wij in onze onnozelheid nog een serieus kamerdebat aan wijdden (inclusief het paringsdansje van Jolande en Mark) , blijkt in de praktijk een onderneminkje van niks. De zorgvuldig geplande training van tien barre weken wordt, als er tóch niet geschoten mag worden, door de Afghaanse autoriteiten moeiteloos teruggebracht tot twee schamele ochtendlesjes p.p. De eerste sessie zal volgens aloude traditie wel opgaan aan de bekende sociaal-academische ontmoetingsspelletjes (Vertel ’s wat over jezelf). Waarna de resterende uurtjes aan de hand van een zwaar opgeleide tolk opgesoupeerd worden aan huis tuin en keuken klusjes. Afgerond met een smakelijke lunch. En een potje voetbal.
De Afghanen zelf (de keeper ontbreekt) hebben intussen wel wat anders aan hun hoofd, getuige de vervaarlijke uitdossing. Niet bepaald het type diender dat zich laat strikken voor levensgevaarlijke ondernemingen als het redden van zwerfkatjes (hebben ze daar überhaupt dakgoten?), of het in goede banen leiden van het spitsverkeer in Kunduz.
Eén ding is zeker: we hebben ons op de kaart gezet.
Bron: De Volkskrant

Advertenties
reacties
  1. Prima onder woorden gebracht.

  2. fr@nsmuthert schreef:

    NB: Ik hoop dat ik de enige ben bij wie dit blog vandaag zeer traag laadt.

  3. Mo schreef:

    In dat verband (ik bedoel niet het trage laden) is deze ook wel aardig: http://spotprenten.blogspot.com/2011/09/onze-jongens-in-kunduz.html

    (Kik, voormalig VKblogger, maakt trouwens prachtige spotrpenten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s