Blijkt opeens dat ik toch geen hufter ben

Geplaatst: 13 september 2011 in actualiteit, crisis, folklore, kleinkunst, media, onderwijs, politiek, zorg
Tags:,

De teloorgang van het onderwijs begint langzaamaan de open deur te worden die met geen tien karrenpaarden meer in te trappen is. Na het basis-, het voortgezet-, het middelbaar beroepsonderwijs en de hogescholen moet nu ook het wetenschappelijk onderwijs er aan geloven. De bovenmeesters en -juffen in die branche blijken ze bruiner dan bruin te bakken. Vooral als de Sociale Psychologie zich er tegenaan gaat bemoeien. Juffie Roos (Nijmegen), mees Diederik en mees Marcel (Tilburg) leken aanvankelijk na diepgaande studie en onderzoek een persoonlijkheid van de vleeseter uit de hoge hoed getoverd te hebben waar ik als liefhebber van een biefstukje op z’n tijd niet so amused mee was. Carnivoren zouden egoïstische hufters zijn. Mijn identiteitscrisis lonkte.
Allemaal flauwekul. Sociaal-psychologisch nattevingerwerk. Uit de hooggeleerde duimpjes gezogen en dus niet geverifieerd. Heel stimulerend voor het imago ook. Nog mazzel dat Roos het nog niet tot minister geschopt heeft want dan had ze het in navolging van haar plagiërende Duitse confrater Zu Guttenberg (rechten) helemaal kunnen shaken met die carrière van d’r.
Zal mij trouwens benieuwen hoe de vlag er voor staat bij een faculteit als Economie. Want daar zitten toch de cum laude jongens en meisjes die ons komende tijd uit de peilloze krochten van de financiële crisis moeten sleuren. Ik hou m’n hart vast.
Vanmorgen overigens wel weer een biefstukje gescoord bij m’n keurslager.
Het mag godezijdank allemaal weer.

Advertenties
reacties
  1. renescheffer schreef:

    Die mevrouw kwam op TV zeker niet over als een naar mens maar er hing wel een zweem van academische arrogantie over haar heen.

  2. Mo schreef:

    Rene, je haalt me de woorden uit de mond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s