Gun Alex alsjeblieft z’n pilsje in Mozambique

Geplaatst: 29 augustus 2011 in actualiteit, crisis, folklore, politiek, schaatsfolklore, sport, theater, vakantie
Tags:

Onbegrijpelijk slap voorstelletje, dat van de PvdA. Moet ook met alle geweld ’s een duit in het populistische zakje doen. Een vol jaar diep over nagedacht. Als het ooit nog wat wil worden met dat ceremoniële koningschap dan zullen de sociaal-democraten toch uit een ander vaatje moeten tappen. Heeft de PVV voor het eerst in haar treurige geschiedenis goud in handen met een wetswijziging met ballen, fietsen Cohen en z’n maten er weer doorheen met ideetjes waaraan vlees noch vis valt te bespeuren. Zo wordt het nooit wat.
Het hangende-pootjes-scenario lonkt.
Een Elfstedentocht lijkt er voorlopig niet in te zitten. Maar mocht het toch zo ver komen dan zien we t.z.t. graag een ceremoniële vorst van alle Nederlanders losjes de Bonkevaart op krassen die zich vervolgens na de meet met een glas gerstennat in de hand onbekommerd in de armen van z’n al even ceremoniële eega stort. Gouden hockeymeisjes knuffelen? Prima! Mag ook op z’n tijd zonder constitionele crisis gewoon een beetje dom zijn. En als er zo nodig visueel gehandicapte poen met een koninklijk luchtje via allerlei onduidelijke routes weggesluisd moet worden naar belastingparadijsjes? Ze gaan hun gang maar. Als wij er met z’n allen maar niet verantwoordelijk voor zijn. En over dubieuze vastgoedprojectjes lullen we dan, als ze tenminste een beetje buiten ons gezichtsveld vallen, al helemaal niet meer. Alleen met het gratis vliegen voor de hele familie is het natuurlijk einde oefening. We zien ze graag in de rij voor de incheckbalie van Transavia.
Er moeten meer linten doorgeknipt worden.
Ja, vooral dat.

Advertenties
reacties
 1. Glaswerk schreef:

  Als de vorstelijke uitkeringen dan ook nog eens ceremonieel worden – dus dat het Koninklijke potverteren op kosten van de “onderdanen” eindelijk afgelopen is – vind ik het prima.

  Het voorstel van de PvdA is het welbekende slappe poldergelul: men wil iets maar eigenlijk wil men het ook niet. Waarbij het gezeur over het voorzitterschap van de Raad Van State wel het toppunt van absurditeit is: de Koning dient in het landsbelang voorzitter van dit orgaan te blijven en tegelijkertijd wordt in de ondoorgrondelijke wandelgangen van de PvdA vleugel gesproken over het ceremoniële karakter van de RvS. Een orgaan dat dus ook kan worden opgeheven. Maar dat zegt de PvdA dan weer niet.

  Misschien is het beter dat de PvdA ook louter een ceremonieel karakter gaat krijgen…

  • fr@nsmuthert schreef:

   =Misschien is het beter dat de PvdA ook louter een ceremonieel karakter gaat krijgen…=
   Hoewel de PvdA voor m’n gevoel behoorlijke kansen mist om de PVV aan te pakken, moet ik er toch niet aan denken dat Geert in z’n slachtofferrol ongestoord z’n natte winden mag debiteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s