Je gelooft je eigen oren niet

Geplaatst: 23 augustus 2011 in actualiteit, geloofsbeleving, kunst, media, sport
Tags:, , , ,

Nee, we gaan het niet hebben over het hoogblonde wipje van Bram dat het helemaal gehad heeft met de NOS en vanaf nu al haar opgepotte energie op hoge toon gaat steken in talkshows voor het rechtse clubje WNL, de Hilversumse liefdesbaby van de Telegraaf.
Veel opmerkelijker zijn de jongste ontwikkelingen in het Nederlandse mannenhockey. Een sport die traditioneel gedomineerd wordt door de Floris-Jannen, de Rodericken, de Taekes en de Teunen. Topsport trouwens, wat onze mannen en vrouwen met de centjes van de Boerenleenbank in de pocket bij het EK dagelijks op de kunstmat in Mönchengladbach leggen. Je hoeft geen kenner te zijn om dat te constateren. Kunnen onze zwaar over het paard getilde voetbalmiljonairs technisch, tactisch en vooral conditioneel nog een vette punt aan zuigen.
De mannen schijnen wat die tactiek betreft een ware metamorfose te hebben ondergaan. Van een stramme bejaarde die telkens om zich heen keek bij het oversteken (Robèrt Misset, de Volkskrant) hebben ze zich onder de nieuwe bondscoach ontwikkeld tot een avontuurlijk jongensclubje waar de romantiek aan alle kanten van af druipt. Het simpele motto is: één keer meer scoren dan de tegenstander. Voorlopig liggen onze jongens wat dat betreft op ramkoers.
Ook qua namen waait er duidelijk een andere wind. Een regelrechte breuk met het verleden.
Gisteren scoorde hij als diepe spits drie keer. Het is even wennen na al die dubbele namen van weleer. Maar als hij ze er komende week net zo makkelijk in rost als tot nu toe, gaan we nog een hoop lol beleven aan de Amsterdamse slalomspecialist wiens allitererende aanspreekvorm je eerder associeert met een strakke stripheld.
Billy Bakker.

Advertenties
reacties
  1. Mo schreef:

    ’t is een prachtige naam. kom daar nog maar eens om tegenwoordig in de geboorteadvertenties!

  2. Glaswerk schreef:

    Klinkt een beetje alsof het voor de bakker is nadat hij met een hoogblond wipje van bil is gegaan.

  3. Burro schreef:

    Prima naam! De tijd van Henk, Jan, Piet, Klaas, Teun enz. ligt toch al weer decennia achter ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s