De tijd dringt

Geplaatst: 6 augustus 2011 in crisis, dood, kleinkunst, media, ouder worden, persoonlijk, zorg
Tags:,

Pluis jij graag die horoscopen in kranten en tijdschriften na om te checken of het nog wat gaat worden met je in komende week, komende maand of komend jaar? Koop je ook elk jaar de Enkhuizer Almanak?
De beste remedie tegen dit soort in treurige algemeenheden verpakte ongein is om ze achteraf te lezen. Dat bevestigt de betrekkelijkheid. Maar toch……
Een jaartje geleden liet ik me al eens meeslepen in de toekomstfantasieën van een nogal macabere website.
Tik maar ’s in: sterfdatum.nl
Voor de broodnodige zekerheid.
Even wat basisgegevens ingevuld, waarna ik moest vaststellen dat het op 28 oktober 2020 einde oefening is. Sneu voor m’n zus. Want dat zou uitgerekend op haar verjaardag vallen. Als ze er nog is, tenminste.
Vandaag nog maar ’s de proef op de som genomen. Mijn sterfdatum blijkt om onverklaarbare redenen een jaartje of drie naar voren opgeschoven.
Op 28 april 2017 gaat het gebeuren. Nog een krappe zes te gaan dus.
De tijd begint te dringen.
De spijkerharde afscheidstournee van Cabaret Dubbelfout nadert. Het finale programma waarin we beiden opkomen achter een rollator (met sputumpotten) is in de maak. Na ruim 500 voorstellingen gaan we nog één keer liederlijk knallen. Geen blad voor de mond. Dus dat wordt eindelijk een potje ongelimiteerd schofferen. Er zijn nog wel een paar rekeningetjes te vereffenen.
Komende week maar ’s een afspraak maken met de ING om m’n huis te verkopen. Waarna ik het grootste deel van die vijf ton er in de mij toegemeten tijd doorheen jaag. De rest is voor goede doelen. Op de bridgeavondjes zal ik vanwege allerlei snoepreisjes regelmatig schitteren door afwezigheid. Mieke is al op zoek naar een vervanger voor de weko. Madelon kan eindelijk met haar dochter spelen.
En natuurlijk een spetterende crematie. Noteer de eerste week van mei 2017 maar vast in je agenda. Den en Rust, Bilthoven. Fraaier kan bijna niet. Zo’n decadent afscheid heb je van je leven nog niet meegemaakt. De champagne zal rijkelijk vloeien. Om over een uren durend koud en warm buffet maar niet te spreken. Een dagvullend programma trouwens. Wat bijvoorbeeld te denken van een In Memoriam demonstratiewedstrijd, te spelen door m’n tennisvrienden op het perfect onderhouden gazon voor het crematorium? Voorzitter Henk wordt speciaal ingevlogen van z’n Portugese vakantieadres voor de ultieme toespraak die bridgend en niet bridgend Nederland zonder meer op z’n grondvesten zal doen trillen. M’n Muiderbergse vakbroeder Freek de Jonge staat al te trappelen in de coulissen. Madelon heeft al toegezegd een uurtje te vullen met een pakkend requiem waarvoor ze eindelijk zélf eens de teksten mag schrijven.
Je komt toch wel?
En ik zou zeggen: lees de clubwebsite OpdeKorrel die ik gedurende een lange reeks van jaren met oneindige liefde en toewijding maakte, nog maar ’s goed.
Zo lang het nog kan.

NB: Ik heb helemaal niks tegen bloemen maar om dat nou als enige kanttekening op de kaart te zetten, is wel wat erg karig. De Heer is mijn herder is anderzijds wel weer mooi. Was altijd al m’n lijflied.

Advertenties
reacties
 1. Glaswerk schreef:

  Maak je over de crematie maar geen zorgen.
  Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben Emma, Maadtje en ik het scenario voor het definitieve tot op de veters afgefikt worden in alle – soms zelfs uiterst saillante – details uitgewerkt.

  Maar blijkbaar zit er aardig wat ruis op jouw sterfjaar. Over de dag – de 28ste – bestaat kennelijk meer zekerheid.

  Dus hoef jij je voorlopig slechts 12 dagen per per jaar ietwat ongemakkelijk te voelen 😉

 2. Beus schreef:

  Het lijkt wel of je niet kan wachten tot het zover is.

 3. Mo schreef:

  Nou ja zeg.
  Bij het vorige blog dat je hierover schreef zou ik nog slechts 68 lentes meemaken, maar blijkbaar zijn mijn kansen gestegen; ik ga nu de 73 halen. Kan ik nog een paar jaar van mijn pensioen genieten – als De Jager daar tenminste een beetje zorgvuldig mee omspringt..

  Ik heb op schaamteloze wijze de proef op de som genomen met mijn broertje. Die is toch al dood dus die zal het aan z’n reet roesten. Hij heeft pech gehad; als hij een dag eerder geboren was, zou hij hoogbejaard worden. In werkelijkheid is ie net oud genoeg geworden om zijn rijbewijs te halen.

  Ook sappig dat je via dezelfde site de doodsoorzaak kunt berekenen!

  De eerste week van mei 2017 staat genoteerd:-))

  • fr@nsmuthert schreef:

   We gaan er een dolle dag van maken. Ik zal een slaapplaats voor je regelen want zelf na afloop naar huis rijden lijkt me niet verantwoord

 4. PACO PAINTER schreef:

  Dat kaartje is dan wel weer leuk. Meestal krijg je die niet te zien.Zo zou ik ook wel eens in een kist willen liggen met mijn zondagse pak aan en met het deksel eraf.En daar dan een foto van maken. Gewoon om te kijken hoe het staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s