Mark Geert en Job veroveren Broadway

Geplaatst: 5 augustus 2011 in cultuur, Fundamentalisme, kleinkunst, persoonlijk, politiek, theater, ultra rechts geluid
Tags:, ,

Je kunt zeggen wat je wilt van die Amerikanen maar, financiële crisis of niet, een fijne neus voor het overzeese gesodemieter hebben ze wel. De amusementsindustrie duikt er in ieder geval bovenop. Een hoog polderlandgehalte ook. In een zinderende, niets verhullende one man show (teksten Maxime Verhagen, Henk Bleker en het aanstormende talent Mariko Peters) waarvoor de leesrepetities momenteel voor een zorgvuldig geselecteerd publiek plaatsvinden in de Amsterdamse Kleine Komedie, mag onze minister-president-van-het-hele-volk binnenkort voor het front van theaterminnend New York uitgebreid uitlekken over ruim een jaar afbraakbeleid. Naast uitstekend begeleidend pianowerk van Piet van Vollenhoven himself, is er bij wijze van intermezzo een plaatsje ingeruimd voor een dolkomisch paringsdansje met z’n onafscheidelijke paranimf Jolande Sap. Wat betreft de werktitel wordt nog getwijfeld tussen My sexlife: don’t worry, Een kwestie van gedogen en Om je vingers bij af te likken. Het zal, de Amerikanen een beetje kennende, vanwege de ranzige impact wel uitdraaien op de eerste.
Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de musical Schuld en Boete waarin de tot op z’n veters afgefikte PvdA-coryfee Job Cohen zingend en dansend alle opgespaarde frustraties die de PVV hem afgelopen jaar aanpraatte, er uit gooit. Het werd tijd.
Nadat de Amerikaanse Tea Party daar lucht van gekregen had, was hun fundraising voor een rechts-radicale tegenhanger een fluitje van een cent. Het ligt in de lijn der verwachting dat de inderhaast in elkaar geflanste knattergakke speelfim: Mijn Kramp, een Manifest waarin een gepassioneerde, door en door druistige Geert op het witte doek een volslagen nieuwe, verrassende kant van zichzelf laat zien, ook de Amerikaanse onderbuik wel naadloos zal weten te vinden. Schitterende bijrollen zijn weggelegd voor Martin Bosma, Robert Spencer en Pamela Geller. Fitna zal verbleken tot een dilettantistische B-film.
Waarin een klein land groot kan zijn.

De tekeningen van Rutte en Cohen zijn van Mirjam Vissers http://www.mirjamvissers.nl/

Advertenties
reacties
 1. :-))))))))))))))))))))))))

 2. Beus schreef:

  Ik wil tolerant Nederland terug.
  Voorlopig gedogen we de intolerantie nog.
  Cohen moet blijven.

 3. Mo schreef:

  Ik neem aan dat deze linksche hobby een volledig privaat gefinancierde productie is waar geen overheidssubsidie aan te pas is gekomen?

 4. fr@nsmuthert schreef:

  Geheel uit eigen zak Hanneke!

 5. PACO PAINTER schreef:

  Merkwaardig volk, die Amerikanen. Zelfs draaien ze er , op hun teaparty’s, de hand niet voor om, om het land economisch naar de kloten te helpen alleen om Obama dwars te zitten.
  Daar zit volgens mij een musical in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s