Dat Limburgs Symfonie Orkest is natuurlijk een orkestje van niks. Gefotografeerd op Het Rode Pad, op weg naar de Gulperberg tel ik hooguit dertig tot op het bot beledigde deelnemers aan de grote pinksterprotestmars. En dan doe ik de hond en de Mountain Buggy van dwarsfluitiste Alice er nog gratis bij. Daarmee win je de oorlog tegen Halbe natuurlijk never! Voor dit soort actiebereidheid halen de FNV-Bondgenoten hun neus vet op.
Over Halbe gesproken, het moet slechts de helft van het orkest zijn. Het kleinst mogelijke symfonieorkest telt volgens mijn in dit soort simpele zaken doorgaans hoogst betrouwbare Wikipedia nog altijd zestig musici. Dat kan bij een grote bezetting nog behoorlijk oplopen, tot wel 124. Die andere dertig blazers en strijkers zullen toch waarachtig niet allemaal worstelen met een lichamelijke handicap?
Halbe wil dat de Limburgers fuseren met hun Brabantse collega’s. Op zich al een bewijs dat ie er, cultureel gezien, geen ruk van snapt. Beneden de Moerdijk, en dan hebben we het over een gebied van 250 kilometer, is het voor hem met die zachte g kennelijke allemaal één pot nat. Leg dat maar eens uit aan die Brabanders en Limburgers.
Maar er komt steun uit onverwachte hoek. Kersverse Maastrichtse burgervader Onno Hoes, partijgenoot van Zeilstra, heeft met echtvriend Albert het onlangs pontificaal betrokken liefdesnestje zo ongeveer op orde. Hoogste tijd om maar eens een eerste wereldse daad te stellen. In z’n tomeloze enthousiasme heeft ie al toegezegd door te gaan tot het gaatje.
Mannentaal.
Hou de komende tijd RTL-Boulevard in de gaten, zou ik zeggen.
Maar dat orkest moet wel blijven natuurlijk. Kom op zeg!

Foto: Julius Schrank, de Volkskrant

Advertenties
reacties
 1. GooiBoy schreef:

  RTL-Boulevard in de gaten houden gaat me net iets te ver frans

 2. Mo schreef:

  ik houd het lekker bij Man bijt Hond.

 3. Henri Broeren schreef:

  Beste Frans, het was onze jaarlijkse Pinksterwandeling; klein clubje gezellig wandelen. Verbetenheid? Ja, vanwege de klim. Toch nog nooit met zo weinig mensen zo zichtbaar geweest en al helemaal niet in de heuvels van het prachtige Limburg. Mooi toch? En dank voor je ondersteuning! Henri Broeren

  • fr@nsmuthert schreef:

   Leuk dat je deze bijdrage gevonden hebt Henri. Meneer Google doet z’n werk goed. Zoals je gelezen hebt, draag ik jullie van boven de Moerdijk een warm hart toe. Maar ik kon het met het oog op die foto in de Volkskrant als schrijver van satirische stukkies toch niet laten om kwistig met de azijn te sprenkelen. Veel succes met de strijd! Dat bestaansrecht van jullie staat als een paal boven water.

 4. Schande…geen groter verschil dan tussen Brabant en Limburg (en dat is hier krek hetzelfde), zo zie je dat de drama’s niet te overzien zijn alleen maar omdat iemand het in zijn kop heeft dat kunst en cultuur een linkse hobby zijn, nogmaals schande…en goed geschreven Frans!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s