Voorbeeldfunctie

Geplaatst: 13 juni 2011 in sport
Tags:

Natuurlijk lees ik de verkeerde krant. Daardoor ontgaan me nogal eens zaken die volgens de ware kenners zonder meer tot de essentie van het leven gerekend moeten worden. Het Zuid-Amerikaanse tripje van onze voetbalhelden bijvoorbeeld. Een beetje laat, ik geef het eerlijk toe. Het vegeteerde ergens in het zompige moeras van m’n geheugen. Maar godzijdank kreeg onze wakkere ochtendkrant me weer met beide benen op de grond.
Onze jongens zijn hoerenlopers.
Natuurlijk zijn het over het paard getilde hoerenlopers. Altijd al geweest. Zo hoort het ook. En als er over hun heldendaden op het veld niets van enige importantie meer te melden valt, in de hoeven met dat ranzige deel van ons journaille. Als de sodemieter alle discotheken van Rio in om een Hollandse voetbal-arm om de welige leest van een samba-juffrouw, er scheen zelfs sprake te zijn van een hand op een bil, op te blazen tot wereldnieuws.
Interesseert me geen ruk! Voor mijn part jagen onze vice-wereldkampioenen alles wat Braziliaans en temeier is tijdens zo’n snoepreisje over de kling. Zo lang de pingels er maar ingejast worden. Robin van Persie, onze ideale spits, toch een jongen met een verleden waar waarachtig de nodige smetjes aan kleven (maar hij kwam er nog goed mee weg) schijnt in ieder geval wat de dames betreft behoorlijk op scherp te staan. Maar van elf meter is daar helaas bitter weinig van te merken. Er moet gewoon veel meer geneukt worden. En als dat buiten de pot is, prima!
Dan verdringen de moralisten zich weer op de stoep. Onze topvoetballers moeten zich meer bewust zijn van het feit dat ze een voorbeeldfunctie hebben.
Een voorbeeldfunctie?
Als er één branche is waar de mediatraining optimaal rendeert, dan toch wel die van de voetbalmiljonairs die doorgaans voor geen gat te vangen zijn. Het is een wereldje van graaien en grijpen. Dondert niet of het om euro’s of vrouwenvlees gaat.
Er schijnt volgend jaar weer ergens een prijs binnen te halen te zijn.
Vol d’r in, graag!

Advertenties
reacties
  1. Beus schreef:

    Ach ja, soms zijn het gewoon jonge jongens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s