Krijmfijter

Geplaatst: 6 juni 2011 in actualiteit, media, politiek
Tags:,

Zou zo maar kunnen passen in het rijtje Thorbecke, Drees, noem maar op.
De weldoorvoede, zich wat a-motorisch voortbewegende liefhebber van modeltreintjes en  krijmfijter die na een wat teleurstellende tournee langs enkele populistische splintertjes, bij de liberalen uiteindelijk het warme bubbelbad vond waar hij zo intens naar verlangde.
Het Fotofestival in mijn vestingstad Naarden heeft als thema Portretten. En wat mij betreft kunnen ze hem er niet snel genoeg bij hangen. Die foto van Mike Roelofs in de Volkskrant van zaterdag mag er zijn.  Let ’s face it!
Uitgesmeerd over een volledige tabloidpagina blikt the elder statesman die het micromanagement aan de wakkere borst heeft gedrukt ons met soevereine blik tegemoet.
Een spel van licht en donker.  Hij heeft alles onder controle.
Knap van Roelofs dat hij met de stropdas die toch ergens omheen gestrikt moet zijn, de suggestie weet te wekken dat er tussen hoofd en romp toch een go-between moet zitten.
We gaan de komende tijd maar eens nauwlettend in de gaten houden of er zoiets als een relatie bestaat tussen z’n ronkende woorden en de uiteindelijke daden. Want als het zo uitkomt, haalt hij als staatssecretaris onder druk van onze Poldertaliban net zo makkelijk het opportunistische vlakgummetje door een initiatiefwetsvoorstel godslastering waar hij als kamerlid in het oppositiebankje nog hartstochtelijk voor ging. Het ene na het andere nog enigszins naar liberaal riekende principe wordt zonder scrupules in de kliko gekieperd. Ja, hij wil de gokmarkt vrijgeven. Met kreten als ‘Mijn agenda:een beetje minder rekening houden met de daders en een beetje meer met de slachtoffers’, zal ie de handjes bij menigeen wel op elkaar krijgen. Maar intussen kleeft met het gehijg van Geert in z’n nek, z’n warme pleidooi voor op etniciteit gebaseerde straffen hem duidelijk aan. Wil de macht grijpen over de informatievoorziening in Nederland. Slurpte strategisch een bakkie koffie weg met 50+-beroepsquerulant Jan Nagel met wie er ook vast nog wel het een en ander valt uit te ruilen. Papegaaide in z’n megalomane onbezonnenheid de verontwaardiging van het populistische Pownews en de Wakkerste Krant van Nederland na over een Arnhems tbs-incidentje waarvoor hij nota bene zèlf de eindverantwoordelijkheid droeg.
Maar eerlijk is eerlijk: het blijft een mooie foto.

Advertenties
reacties
  1. GooiBoy schreef:

    ach ja Frans we krijgen waar we voor hebben gestemt het is jammer genoeg niet anders

  2. Gooyboy, ik heb hiervoor niet gestemd, potjandorie.

  3. PACO PAINTER schreef:

    Als sterrenbeeld Leeuw heeft hij moeite om in de schijnwerpers te staan. Dan gaat hij lijken op een konijn , gevangen in de koplampen van een voortrazende Wilders

  4. Beus schreef:

    Politiek blijft een raar spel met grote gevolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s