De hond in de pot?

Geplaatst: 19 april 2011 in actualiteit, crisis, politiek, theater
Tags:, ,


Eerst hadden we Het Diner van Herman Koch. Smaakte uitstekend. Hij schijnt er zelf in ieder geval een prachtige automobiel van te rijden. Met het obscure, duizelingwekkende etentje ten huize van Bertus H. begon de klad er aardig in te komen. En het Avondmaal van de hoogeerwaarde Eijk die de weg een beetje kwijt is, lijkt ook z’n beste tijd wel gehad te hebben. Hoewel? Die heilige hostie zal wel weer niet zo heet gegeten worden als ie werd opgediend. De haan kan kraaien wat ie wil. Het zelfreinigend vermogen van vriendje Benedictus kennende, zal het wel weer het bekende sissertje worden.
De hond ligt in ieder geval voorlopig nog relaxed naast de pot te knorren.

Advertenties
reacties
 1. Aad Verbaast schreef:

  Liep toen al slecht af. We hebben het er nog over.

 2. maadtje schreef:

  Links boven zie ik Peter Goris maar Ösci zie ik niet bij het uitslaan. Effe aftappen misschien.

  • fr@nsmuthert schreef:

   En wat dacht je van Eduard (3e van rechts boven) die z’n baard heeft laten staan. En de Sonja Bakkerende Jos van Dijk, rechts achteraan

 3. Emma schreef:

  Als je een tijdje naar de pent kijkt begin je je een hoop af te vragen. Hoe oud is Johannes eigenlijk die daar bij Jezus op schoot zit? En wat maken ze een drukte. Waarom houden ze zich niet een beetje rustig als dat jong in slaap is gevallen? Morgen is er weer een dag.
  En is ritueel slachten wel zo erg? Het schaaps (of lams-) kopje op tafel lijkt er geen moeite mee te hebben. De hond heeft geen mand, dat zal tegen het zere been zijn van Maadtje. Toch is de hond niet in de pot gaan zitten, dat wijst op beschaving. En de kat heeft de oren op actie staan, klaar om de hond de ogen uit te krabben?

  Maar heel mooi muth, dat je in de goede week ons herinnert aan het laatste avondmaal. De witte donderdag, goede vrijdag en paaszaterdag komen eraan. Wat heb ik een mooie herinneringen aan Paaszaterdag 12 uur met op de radio knalhard het Haleluja van Händel en het einde van de vasten. De zoet ruikende en vastgekoekte vastentrommel mocht open en daar snoepte je van tot je er bij neerviel. Die van mijn broer at ik ook leeg, maar dat deed ik onder de canapé, ongezien door het afhangende kleed. Wat een leed voor die broer en ik had meteen mijn eerste zonde te pakken voor de eerstvolgende biecht. Want voor de Pasen had je altijd al gebiecht, dat hoort bij de Paasplicht.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Deze week werd bekend dat het vreetfestijn niet plaats vond op donderdag maar woensdag. Kwestie van verschillende jaartellingen van de aanwezige schransers.Witte woensdag als het ware.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s