De wondere wereld van de woonadvertenties

Geplaatst: 17 april 2011 in reclame, Uncategorized
Tags:, ,

De zaterdagse katernen van mijn ochtendblad zijn niets meer en niets minder dan de achterkanten van de broodnodige advertentiepagina’s. En als je in een melige bui dat noodzakelijke commerciële kwaad doorbladert, kom je soms prachtig hilarisch materiaal tegen.
Qua tekst. Én qua informatievoorziening.
Eerst maar eens het tekstuele genoegen. Een selectie uit de pagina Droomhuizen.
Neem nou rechtsboven. In Zeewolde schijnt het in het paasweekend Open Huis te zijn in de prachtige door mijn buurman Jan des Bouvrie (jazeker) ontworpen recreatievilla’s. Hij kan dus wel rekenen. De dubbele boekhouding laat ie, zoals bekend, aan z’n assistenten over. Dat z’n stulpjes tegen de A-status golfbaan gelegen zijn, is natuurlijk geweldig. Net zo goed als dat je, ook als niet-boot-bezitter, een eigen aanlegsteiger met ontsluiting naar het Veluwemeer in de schoot geworpen krijgt. En mocht je bereid zijn daar excl. btw v.o.n. 262.400  euri (let vooral even op die 400) voor neer te tellen, dan kent het lonkende woon-  en recreatiegenot binnenkort vermoedelijk amper grenzen.
Laat dat beschrijven trouwens maar aan Jan over. Want wat de achteloos voor je aspirant-optrekje gehurkte ontwerper aan hermetische poëzie voor je in petto heeft, liegt er niet om. Ik ben al 24 uur lang in permanente staat van verwarring:
De villa’s kenmerken zich door een ruimtelijke opzet met veel aandacht voor de overgang tussen binnen en buiten.
Moet ik begrijpen dat er heuse deuren en ramen in zitten?
Wie het weet mag het zeggen.

In dezelfde prijsklasse kun je een op de zon georiënteerd penthouse in jachthavensfeer in Vinkeveen, links onder, bekomen. De specifieke details laat ik even voor wat ze zijn. Mag ik, qua informatie, even wijzen op de Bijzonderheden die het totaalplaatje van de harmonische eenheid rond maken?
-eigen ligplaats
-eigen parkeerplaats
-2 slaapkamers
-inclusief keuken en sanitair
-appartementen zijn volledig afgebouwd (..)
Vooral de laatste mededeling geeft toch wel een gerust gevoel. Zeg maar, dat je niet intekent voor een pandje van 259.000 euri waar je, met de verhuiswagen voor de deur, zélf potdomme het dak nog op moet zetten.

Ik kan er weer een weekje tegen.

Advertenties
reacties
 1. de stripman schreef:

  Ja, dat zijn mooie kreten. Eentje die ikzelf al tijden in de herinnering hou, om nog eens ergens te gebruiken, komt uit een mailing van een reisbureau dat weekeindjes weg aanbiedt. Die probeerden een poosje terug klanten te lokken met… ‘de kloosterknaller’!

 2. maadtje schreef:

  Ben je van plan te verhuizen Mut? Je zit zo te geilen op die advertenties

 3. Mo schreef:

  Toevallig heb ik vanochtend ook die treurige pagina uit zitten spellen; gelokt door een heus chalet op een camping in het pittoreske, op fietsafstand van mijn woonplaats gelegen, Cromvoirt. Waarschijnlijk het optrekje van Verlinde en Hoes, die immers naar Maastricht moeten verhuizen.
  Het meest flabbergasted vond ik wel die rijtjeswoningen aan de jachthaven, linksonder op de advertentie. Daar wil je toch niet dood gevonden worden.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Met jouw nieuwe keuken en badkamer (is het toilet al klaar?) is zo’n harmonische eenheid natuurlijk het laatste waar jij naar uitkijkt.

 4. Glaswerk schreef:

  appartementen zijn volledig afgebouwd (..)

  Dan zijn die appartementen ongetwijfeld door een Griekse ondernemer gebouwd.

  In Griekenland is het namelijk zeer gebruikelijk om het huis net niet af te bouwen omdat dat behoorlijk wat in de belasting scheelt.

 5. Emma schreef:

  Nee, dan liever ons appartement in Soest. Een kruising tussen een datsja en een sjalet. Maar nog liever gewoon thuis zonder koffers en tassen en met openslaande deuren voor de harmonische verbinding binnen/buiten. Kom maar eens koffie drinken.

 6. fr@nsmuthert schreef:

  Hee Monique…… Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s