Dus er moet gewoon meer gemasturbeerd worden

Geplaatst: 11 april 2011 in wetenschap
Tags:, ,

Een autoritje naar Heemstede, Warmenhuizen, voor mijn part Breda, om onze kleinkunst geïnspireerd aan de man te brengen, is doorgaans geen probleem. Maar laat de plaatsnaam Assen of Maastricht vallen, of een nauwelijks te definiëren onrust neemt bezit van mijn cabaretwederhelft.
Het eerste halfuur is het probleem niet. Gaat op aan risicoloos gekeuvel met onze geluidstechnicus op de achterbank van de dubbele cabine, die ons een update geeft van zijn gezondheidstoestand. Hij kwakkelt met een chronische bacterie in z’n been. En aan sms’jes met dochter. En een vriendin. Geen idee waar het over gaat. Maar zeker weten dat het de kwaliteit van de treurige huishoudelijke mededelinkjes waar sociale mediagiganten als Facebook, Hyves en Twitter stijf van staan, verre overstijgt. Daarna zie ik de oogjes langzaam dichtslibben. Een flinterdun tukje waaruit ze met een schok kan ontwaken.

Dan begint het. De onrust. Bewegingsdrang. Het geïrriteerde gedraai en gesteun. In het ergste geval gaan de laarsjes uit. Voetmassage. Vriendin lijdt aan het rusteloze benensyndroom. Of om het meteen maar geheel wetenschappelijk te duiden: RLS, Restless Legs Syndrome. Een kwaal waar naar schatting 4 tot 10% van de bevolking onder gebukt gaat. Vooral ’s nachts moet het een regelrechte ramp zijn. En als je geen oog dicht doet, is het overdag vervolgens natuurlijk behoorlijk behelpen. Ook zwangere vrouwen willen wel eens de klos zijn. Nou zal in het geval van Vriendin die zwangerschap het probleem niet zijn. Al vijftien jaar meandert ze stuurloos door de opvliegers waar tot haar immense teleurstelling maar geen eind aan wil komen. Verder schijnt het een erfelijke kwestie te kunnen zijn. Of ijzertekort, de ziekte van Parkinson, schildklieraandoeningen of reuma. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak onbekend. Vriendin hoort, hoewel ze allesbehalve doorsnee is, tot de meeste gevallen. Onbekend dus.

Maar er is een oplossing voorhanden. Althans volgens professor dr. Luis Marin van de Universiteit van Sao Paulo die na gedegen onderzoek ontdekt heeft dat seks, maar vooral masturbatie, jazeker, de Haarlemmer Olie tegen de symptomen van RLS zouden kunnen zijn. Simuleer een ordentelijk potje van bil gaan en met de op het hoogtepunt vrijkomende dopamine, die trouwens ook in de meer gangbare medicijnen zit, zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
Masturberen dus. En dan te bedenken dat bezorgde opvoeders je er vroeger voor waarschuwden. Daar werd je doof van.
Maar met zo’n ranzig middenstandsgesprekje moet je op een zaterdagnamiddag bij een snelheid van 140 km/uur in een brullende Opel Vivaro tussen St Job in ’t Goor en Jezus Eik bij Vriendin niet aankomen. Die heeft daar absoluut geen boodschap aan. Seks is iets wat je op gezette tijden doet. En daar lul je zeker niet over.
Onlangs deed ze me enigszins besmuikt verslag van een vriendinnengesprek waaruit naar voren kwam dat het gros van de Libelle-lezeressen anno 2011 een levensechte dildo in de linnenkast schijnt te hebben liggen. Een dildo? Vriendin wist niet eens hoe je het woord schrijft. Laat staan dat ze het apparaat ook maar enigszins kon duiden. Gegeneerd had ze een andere kant uit gekeken.
Een dubbele cabine in een bestelbus, even van plaats wisselen met de techneut, ruimte zat, zou natuurlijk een unieke ambiance zijn om bij het plotseling oplaaiende, taaie ongerief discreet tot daden over te gaan.
Maar daar gaat het niet van komen.
Vriendin zal wel gek wezen.
Dr. Luis Marin kan de kolere krijgen.
Ben je nou helemaal besodemieterd?
Liever lijdt zij in stilte.

Bron: De Standaard

Advertenties
reacties
 1. sprakeloosid schreef:

  Die bron de Standaard die ik niet open krijg fascineert me, vriendin is niet standaard natuurlijk niet.

 2. Och ja, vroeger mocht het niet, nu moet het, hoe dan ook:-)

 3. Aad Verbaast schreef:

  “.. maar waarschuwt wel dat er niet te snel conclusies getrokken mogen worden uit de studie van één patiënt.” Tja, en daar heeft een team van “Braziliaanse onderzoekers” zich op geworpen. Met onrustige benen mag ik aannemen.
  De Belgen zullen wel denken: komkommertijd!

  Voor mannen trouwens een uitstekend preventief middel om te voorkomen dat de prostaat kuren gaat krijgen.

  N.B. Tip voor rusteloze benen: magnesium voedingssupplementen.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Aad, ik zie dat de Belgen van de Standaard nog steeds niet wakker zijn. Maar jij weet in ieder geval dat je grote vraagtekens bij het onderzoek moet stellen.

  • maadtje schreef:

   Aad, bedankt voor de tip maar ook dat werkt niet. Heb zelfs het halve metalen hekwerk rondom mijn tuin weg geknaagd maar geen resultaat.

 4. maadtje schreef:

  Nou je toch zo aan het zoeken bent Mut, kijk eens effe of er ook nog een afdoende oplossing bestaat tegen zweetvoeten, aambeien of een putlucht-adem. En kom nou niet dat er meer gebreid, geborduurd of gepunnikt moet worden want daar trappen we niet in.
  Masturberen, is dat zoiets als pruimen in de week zetten?

 5. Hazewinkel schreef:

  Ik dacht dat mas… de oplossing was voor het restless hands syndrome…

 6. Een dilldo voor de Libelle lezeressen? Beetje creativiteit dames. Daar is nog veel winst te behalen.Rol een libelle op en consumeren maar

 7. Emma schreef:

  Die over de Parkingson van Frans vind ik wel een erge harde.
  Maar dit blog is wel lekker smerig onder een pseudo wetenschappelijk sausje. Madelon hoe arriveer jij ooit in Zwitserland? Loop je hele einden mee over de vluchtstrook? Of par avion meer dan 10 uur. Dat gaat toch ook nooit goed? Bezet jij de hele vlucht het gangpad? Dan is die vluchtstrook dus bezet. Dat moet vreselijke gevolgen hebben trouwens.
  Maar wat let je om het advies van Frans te volgen? Als ik rusteloze benen had wist ik het wel. Die van mij zijn meer lusteloos. Helpt mast-uw-beren dan ook?

  • fr@nsmuthert schreef:

   Ik ben geen expert en geef alleen maar door wat de wetenschap ophoest.

  • maadtje schreef:

   Emma soms stap ik gewoon uit onder het rijden, meestal bij een round-about. Dan kan ie rustig 30 rondjes blijven rijden en daarna jump ik er weer in.
   Aan die lusteloze staken van jou is wel wat te doen. Ga eens niet naar de Mattheüs Passion dit jaar, ga eens met Henri samen onder je nieuwe douche zo’n uur of drie, kaarsjes aan en flink bidden. Moet jij eens opletten, de energie spat je poten uit.

 8. Hanneke in Hanoi schreef:

  Ik heb al jaren geen apotheek of huisartsenpraktijk van binnen gezien.
  Tja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s