Knoop daar nog maar ’s een touw aan vast

Geplaatst: 5 april 2011 in actualiteit, media, politiek
Tags:,

Je kunt lullen wat je wilt, een bijtertje is het wel. Op het moment dat iedereen haar zo ongeveer definitief vergeten zou moeten zijn, weet ze toch weer op te duiken in een programma als P&W, dat qua gasten gisteren ten onder dreigde te gaan aan pure bloedarmoede. Om de wereld kond te doen van haar geheide onmisbaarheid.
De meest courante spindoctors zijn inmiddels wel afgeserveerd, met Kay win je geen enkele oorlog, maar aan de keukentafel in Nootdorp zijn welgemoed de lijntjes uitgezet voor een pakkende revival. Alle gaten in de markt werden zorgvuldig geïnventariseerd. En de keus viel uiteindelijk op de homo’s. Je moet toch ergens beginnen. De contacten met De Scene, wie herinnert zich niet haar hartverwarmende aanwezigheid als gerespecteerd bootvluchteling bij de Pride, werden opgewarmd.
En ziedaar: een maandelijks columnpje op de website Gay.nl.
Onze ex-PSP-er mocht er over komen uitlekken in onze late night talkshow. Inclusief de verontwaardigde mondhoekjes en de pupilletjes die bij haar ongenoegen altijd zo karakteristiek tegen de bovenste oogleden aan kruipen.
Ze overzag het tableau. Debiteerde wat ingetrapte open deuren richting de strafpleiter die het op z’n minst wat verdachte straatje van haar geridderde leger/kroeg/coke-held Marco Kroon moet schoonvegen. Waarna het de hoogste tijd werd om haar geloofsbrieven met betrekking tot Gay.nl op tafel te leggen.
Wat Rita betreft was dat onderwerp echter snel geschoren. Ze kwam voor gans andere zaken. Die wachtgeldregeling begint te knellen. Ze is een eigen bedrijfje begonnen dat ondernemingen gaat adviseren die gefrustreerd dreigen te raken door de overheid. ‘Ik kan een gids voor ze zijn’, verklaart de Iron Lady die, vrij van alle knellende banden uit het verleden, helemaal klaar is voor diep doorwrocht advieswerk, coaching en het geven van lezingen. Het kan niet anders of dat zal, zeker als ze daarbij gebruik maakt van de cineastische hoogstandjes van vriendje Willibrord Frequin, een ongekend succes worden.
Maar dáárvoor was ze niet uitgenodigd. En de presentatoren wisten niet hoe snel ze haar STER-spotje onder de tafel moesten schoffelen.
Voor de hoed en de rand zijn we dus aangewezen op haar clubblad de Telegraaf. Sinds jaar en dag de spreekbuis voor haar grote ongenoegen. Én dat van Ajax-Verlosser JC.
Het gaan weer mooie tijden worden.

Illustratie: Joep Bertrams

Advertenties
reacties
 1. Prachtig plaatje en praatje 🙂

 2. GooiBoy schreef:

  ja ze flikt het toch maar weer frans
  de foto waar ik samen met naar op sta heb ik meteen weer boven mijn bed gehangen

 3. Beus schreef:

  Moet ik nu echt naar ‘uitzending gemist’?
  Je verslag dwingt me er haast toe.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Bespaar je de moeite maar Beus. Hoewel: als je de essentie van het verhaal van Paul de Leeuw in 10 woorden kunt weergeven, ben je een knappe jongen.

 4. Mo schreef:

  Ik overweeg sterk om volgende maand de Gay te kopen voor mijn dochter…. die pot is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s