Naar de Heineken Music Hall hoeven we dus niet

Geplaatst: 4 april 2011 in theater
Tags:,

Ik vreesde al met grote vreze. En als we Volkskrant theaterrecensent Hein Janssen wiens mening ik doorgaans redelijk betrouwbaar acht, mogen geloven, is dat voorgevoel meer dan terecht.
Goeiesmorgens, de Musical is het helemaal niet dus.
Jammer. Als fan van de tv-satire van Jiskefet heb ik al jaren een zwak voor de drie heren die het gat dat mijn absolute-favorieten-for-ever Van Kooten & De Bie lieten liggen, vaak prima opvulden. De kantoorhumor, de Lullo’s. Wie lustte er eigenlijk geen pap van? En vooral niet te vergeten hun laatste kunstje Sint Hubertusberg, dat ons op tragikomische wijze de spiegel van ons voorland voorhield. Het waren afleveringen die een regelmatige herhaling – en dat is een graadmeter- met glans doorstaan.
Er is bij de heren enige arrogantie in geslopen. En wat erger is: dedain. Plaatste Koch onlangs in de Volkskrant niet vraagtekens bij het gesubsidieerde theater, waar volgens hem drie maanden gewerkt wordt aan een voorstelling, terwijl Jiskefet in drie weken een musical in elkaar zet?
Broddelwerk dus. Want als een theaterrecensent, die doorgaans bereid is behoedzaam om te springen met gevestigde reputaties, het afdoet met: Een gemakzuchtige haastklus met als enig doel een paar avonden op bedenkelijk niveau de Heineken Music Hall op stelten te zetten, dan zijn de rapen gaar.
Heb je nog geneukt? was als theatershow al drie keer ruk. Kan gebeuren. En dan gaan ze er nu dus nog maar ’s dunnetjes overheen. Wie maakt ze wat?
Wat mankeert de heren? Is geldgebrek de drijfveer voor deze schnabbeltoer? Dat geldt dan in ieder geval niet voor Koch voor wie de kassa na het Diner onophoudelijk rinkelt.
Na tv-optredens bij DWDD en Ivo Niehe werden de vijf oorspronkelijk geplande voorstellingen razendsnel aangevuld met een zesde en zowaar een zevende. Om 35-65 Euro neer te tikken voor slechts twee sublieme nummers op een avondvullend programma, daar staan we niet voor te trappelen.
Jammer, jammer!
Heineken Music Hall, Amsterdam van 1 t/m 7 april. Jiskefet.nl.

Advertenties
reacties
  1. gooiboy schreef:

    Jazeker Frans ik heb alle afleveringen nog op de ouderwetse videoband staan vond het erg leuk toen en kan ik er nog van genieten, maar zoiest in een musical nee voor mij niet dus

  2. beusekom schreef:

    Inderdaad. De recensie in de Volkskrant liegt er niet om.

  3. maadtje schreef:

    Had je wel je goeie bril op tijdens het lezen van de recensie? Lees het nog eens en dan met je ouwe bril op, zou ik zeggen.

  4. Zodra het woord musical opduikt word ik wantrauwig. Terecht dus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s