Mutsen

Geplaatst: 29 maart 2011 in media, zorg
Tags:, ,

Afgelopen jaar werden we opgeschrikt door een hevig gebelgde dame die zo ongeveer als enige in haar buurtje niet in aanmerking kwam voor de straatprijs van de Postcodeloterij. Ze was weliswaar niet in het bezit van zo’n lot. Maar vond het een amper te verteren onrechtvaardigheid dat ze niet mocht mee delen in de algehele feestvreugde. Ze sleepte het loterijsyndicaat voor de rechter om weldra te ontdekken dat ze geen poot had om op te staan.
Lachuh.
Gisteren diende zich bij EénVandaag een nieuwe potentiële kandidaat aan voor de juridische mallemolen. Het leed bij kinderloze 65+-vrouwen blijkt bijkans niet te overzien. Niet eens zo zeer vanwege die kinderloosheid. Dat zal in een aantal gevallen ooit best wel een zure appel geweest zijn. Nee, de schoen wringt ‘m in het feit dat ze hun graantje niet mee mogen pikken in de oma-cultuur anno 2011.
Zoiets bedenk je niet.
Terwijl de Grijze Plaag zich in haar ongebreidelde opofferingsgezindheid krakend en piepend in alle bochten van de wereld wringt om nog een beetje te redden wat er te redden valt bij de opvoeding van die etters van kleinkinderen, vormt haar dikwijls weinig benijdenswaardige positie kennelijk voor de niet-oma’s weer een ware steen des aanstoots.
EénVandaag, onder etenstijd immer op zoek naar wat aansprekende human interest die de warme prak een tandje extra geeft, haakte er grif op in. De sneue Anneke’s en de Maria’s mochten uitgebreid uitlekken over de grote leegte die hun levensavond tot een ware hel maakt. Wetenschappelijk en gevoelvol ondersteund door een heuse rouwtherapeute die er zowaar een pakkend boekje over schreef.
Mocht het tot een rechtszaak komen, dan dient nog wel even uitgezocht worden op wie Bram Moszkowicz z’n pijlen straks nou precies moet gaan richten.

Advertenties
reacties
 1. beusekom schreef:

  Jarenlang de vruchten geplukt van het kinderloos zijn en nu rouwen?
  Het wordt steeds gekker.

 2. Ben ik blij dat ik nooit oma kan worden, maar ja misschien komt het nog. Ben nog geen 65:-)))))

 3. maadtje schreef:

  Ben als Oma al op weg naar Italië. Wil toch nog een kind. Het enige probleem is de verhouding tussen mijn grote kinderen, mijn kleinkinderen en de nieuwe boreling.
  Hoe moet Joep, want zo gaat ie heten, de kleinkinderen noemen. Moet ie nou tante of oom zeggen. Moet ie zijn stoel aan hun afstaan of moeten de kleinkinderen hem voor in de auto laten zitten? Wat een gedoe allemaal, ik denk toch dat ik de trein maar weer terug neem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s