Nagel aan je doodskist

Geplaatst: 10 januari 2011 in politiek

Waarom horen we niks meer van Jan?  vroeg ik me al een tijdje bezorgd af. Verdienstelijk schaker uit Hilversum die z’n stukken bij voorkeur simultaan over verschillende borden schuift.
Tien over Rood waarvan hij één van de auteurs was, schafte ik in een grijs verleden vol enthousiasme aan. Het zou allemaal anders worden in progressief Nederland. Niet dus.
Maar wel zo ongeveer z’n laatste wapenfeit van betekenis. Daarna is het snel bergafwaarts gegaan met deze opportunistische, publiciteitsgeile  beroepsquerulant die in z’n carrière steeds verder naar rechts opschoof. Boekte nog wel een tijdelijk succesje met Leefbaar Hilversum. Z’n  laatste populistische experimentje met Peter R. stierf een roemloze dood. Een kwestie van je hand overspelen.
En dan is het gewoon wachten op het volgende kunstje.

Ik was er heilig van overtuigd dat het wel iets zou worden met een politieke splinter voor terminale ontevredenen. In navolging van de Telegraaf gecombineerd met een eigen omroep. Max? En een tot in de puntjes verzorgde uitvaartverzekering tegen gereduceerd tarief. Gesponsord door het AVL.
Een gat in de markt.

Voordat het zo ver is, doet ie nog even een stapje terug. Vanaf vandaag gaat ie helemaal voor de ouderenpartij 50Plus. Vermoedelijk even getwitterd met Maurice de H. die de thermometer voor Jan (71) dagelijks in de aars van de samenleving perst. Want van een roemloos plekje achter geraniums kan natuurlijk geen sprake zijn.
De Grijze Plaag dus.
De oudjes beginnen te morren. En dat komt goed uit.

Het ouwe vlees is inmiddels op degelijke wijze gemobiliseerd met de 80-jarige oud-PPR-coryfee Michel van Hulten en de stoffige oud-burgemeester van Hilversum Willem Holthuyzen (72). Een relatief jong broekie (67), de emeritus hoogleraar Kees de Lange  die een heleboel afweet van atoom- en laserfysica, completeert het clubje Huize Avondrood.  Nooit weg, zulke kennis. En omdat de homo’s met het terugdringen van de aids tegenwoordig ook een wat zonniger levensverwachting mogen koesteren, werd, toe maar, ook Henk Krol van de Gaykrant  aangetrokken.

Jan hoeft zich geen zorgen te maken over hun antecedenten. Daarmee heeft ie een streepje voor op Geert. Het zijn, voorzover ik het kan inschatten,  geen van allen brievenbussenpissers of jongens bij wie de handjes los zitten. Holthuyzen is niet alleen iemand met de juiste diploma’s waarmee hij ooit iets zou kunnen worden. Hij wás gewoon burgemeester.

Raoul du Pré die vanmorgen het hoofdredactioneel (..) commentaar in de Volkkrant verzorgde (dat gebeurt tegenwoordig niet meer anoniem) pist intussen al stevig in z’n broek. We moeten Nagel niet onderschatten, kopte z’n stukkie. Een sluwe strateeg met een formidabel gevoel waar zijn politieke kansen liggen.

Vandaag alvast maar even op koffievisite bij de suffige Omroep Max. Want een beetje politieke partij heeft z’n netwerkje natuurlijk op orde. Naamgenoot Jan (Slagter), binnenkort 57, ziet het helemaal zitten.
Met een zeteltje of tien die Du Pré met het zweet tussen z’n billen voorspelt, een ideaal gedoogclubje dat in geval van nood straks de rechtse hobby’s door de Kamer jast.
We gaan naar Afghanistan.
Zeker weten.

http://www.vkblog.nl/bericht/364276/Nagel_aan_je_doodskist

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s