Erica en Max

Geplaatst: 10 december 2010 in Uncategorized

Nu ze noodgedwongen afscheid heeft genomen van haar sportieve kanjers (we dronken het af) werd het voor Erica natuurlijk wel zaak om uit te zien naar een aardige tijdpassering. Een commissariaatje hier en daar. Het netwerkje is immers keurig op orde. Daar ligt het niet aan. Een auto met chauffeur zit er helaas niet meer in. En voor je het weet, rij je je dan op een verdwaalde septemberdag in je tomeloze enthousiasme zowaar bijna te pletter tegen een boom. Nee, niet wat je denkt. Het was een ordinaire hoestbui. Misschien zit er nog wel ergens een filmrolletje in het vat. Je weet maar nooit. Burgemeester in Pluk van de Pettenflat smaakte in ieder geval naar meer. Het is intussen wel zo’n beetje gedaan met de glamourwereld. En nu ze toch wat ruimer in het velletje begint te raken moet de koers maar eens op gepaste wijze verlegd worden.
Omroep MAX.
Als er één nieuwe zendgemachtigde is die dagelijks z’n totale overbodigheid bewijst, dan toch wel dat zaaddodende ouderenclubje. We hadden de TROS toch al? Niettemin, een ideale ambiance om na een werkzaam leven lekker uit te bollen. Ook ik mag me langzamerhand tot hun doelgroep rekenen. Maar echt opgewonden word ik ’s morgens om kwart voor zeven vooralsnog niet van de suffe Geheugentrainer van baas Jan. Om maar helemaal niet te spreken van het tenenkrommende babbelprogrammaatje Tijd voor MAX waar ik, al zappend,  zo tegen etenstijd nog wel eens voor een paar minuten in verzeild wil raken. Maagzuurremmers bij de hand? Martine van Os en Sybrand Niessen hebben het samen heel gezellig in hun tierige duopresentatie, daar niet van. Dagelijks trekt een zorgvuldige selectie van de grijze plaag in het kader van de Nieuwe Truttigheid voorbij die z’n volstrekt nutteloze duiten in allerlei al even nutteloze zakken doet. Jeuk, jeuk, jeuk. En de treurige Tineke natuurlijk, die door MAX net op tijd  voor de poorten van van een dreigende suïcide weggesleept kon worden. Ook Joost Prinsen heeft er een veilige haven gevonden . Krakend en piepend slepen de elders afgedankte, voormalige coryfeeën zich van de ene naar de andere kijkcijferkraker voor Dreestrekkers.

En nu Erica dus. Erica trekt, volledig in balans, voor MAX de wereld in. Een reisprogramma, als het ware. Het bloed kruipt….
Op 3 januari gaat de goedlachse Sonja Bakker-adept  los met de eerste aflevering. Voormalig Nederlands-Indië. Sukabumi, Java. Waar ze een deel van haar jeugd doorbracht. Veelbelovend. Zeker als je onze apetrotse MAX moet geloven die de hoogculturele impact meer dan treffend samenvat in het trekkertje:  Zij toont daar onder meer het zwembad waarin zij voor het eerst zwom.
Ik was er al bang voor en ben helemaal klaar voor de bulderende lach die straks tegen de bassinrand klatert.
Kan niet wachten.

http://www.vkblog.nl/bericht/359836/Erica_en_Max

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s