Andere soep

Geplaatst: 6 december 2010 in zorg

Het gedicht was helemaal niet beroerd. Vier strofen. Twee van vier en twee van drie regels. Strakke vijfvoetige jamben. Het gekruiste rijm was zo consequent als de neten. Twee redelijk hermetische, ironische pointes voerden me tot de meedogenloze uitsmijter in de wending bij de laatste zes regels. De traditionele selectie uit m’n tekortkomingen van afgelopen jaar, geperst in de poëtische megaprestatie van een sonnet. Ik kon het er mee doen. Boeren en kiespijn liggen al te ver achter me.
Surprises zijn nooit ons ding geweest. Dus zonder al te veel plichtplegingen kon ik ter zake komen.
Het setje van zes stretch boxers in sobere kleuren was een duidelijke hint. Het tijdperk van de pijploze slipjes is dus definitief voorbij voor opa. Geen peperdure Tommy Hilfiger-, Diesel- of Björnbodywear. Maar gewoon, gulp- en merkloos massa-textiel, vermoedelijk tegen bodemprijzen zorgvuldig gesassembleerd door de slaven uit de ateliers van onze verre oosterse vrienden.
Een smetje dus. Maar op 5 december is vrijwel alles geoorloofd.
Op mijn leeftijd vocht m’n ouweheer zaliger zich in dit jaargetijde reeds gedurende een indrukwekkende reeks van jaren door het leven in de weinig flatteuze lange jaeger jongens. Die, nog even los van een lubberende goudkleurige gulp, weldra een morsig laag kruis vertoonden.
De tijden zijn veranderd.

Dan had de 51-jarige Napoleon Bonaparte z’n ‘zaakjes’ stukken beter voor elkaar. Afgelopen zondag werd de ivoorkleurige, zijden onderbroek geveild die hij als notoire prostaatlijer bijna twee eeuwen geleden droeg tijdens z’n ballingschap op St. Helena. Zijde maakte het lange zitten zo te zien een stuk relaxter.
Maar liefst 31.250 euri tikte een liefhebber, op zoek naar de ultieme Sinterklaassurprise, bij het veilinghuis Osenat in Fontainebleau neer voor het kleinood. Waarop dan wel weer wel onder een gouden kroon een weelderige N is geborduurd. Van een bijbehorend sonnet zal het vermoedelijk niet meer gekomen zijn.
Met opmerkelijk veerkrachtige tred beweeg ik me, daartoe mede gestimuleerd door de weldadig aandoende stretch, vandaag door het huis. Ik mag toch hopen dat de incontinentieluier voorlopig nog ver achter de horizon ligt.

http://www.vkblog.nl/bericht/359206/Andere_soep

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s