Brilloze ouwe lul kansloos bij Rutte

Geplaatst: 12 oktober 2010 in actualiteit

Zonder fok op de mast ben je als mastodont nagenoeg kansloos als het om een plekkie in Wilders I gaat. Boodschappenjongen Mark ligt hevig onder vuur omdat er in zijn vurig gedoogde regeringsploeg  te weinig bejaarden zitten die het dagelijks leven van achter een -3 beschouwen. Discriminatie. Zelfs VVD-coryfee  Neelie Kroes, die zelf af en toe noodgedwongen bijspijkert met een leesbrilletje en van wie dus in dezen enige bescheidenheid mag worden verwacht, pleit voor een quotum. Het is een algemeen gehoorde klacht dat Mark (zelf multifocaal) niet veel gebakken heeft van z’n zoektocht. Geen risico’s moet hij gedacht hebben. Reden om te zoeken naar ervaren, stevige en politiek zeer behendige bestuurders met een scherpe, gepimpte  blik die zich staande weten te houden in een zeer onzeker politiek klimaat. En dan kom je uit bij types als (uiteraard) Verhagen, Donner, Kamp, Rosenthal, Opstelten en Hillen.
Goeie niet-brildragende ouwe lullen zat, zeggen z’n critici.
Guusje ter Horst, voormalig burgemeester en minister van Binnenlandse Zaken die zich voornamelijk beperkt tot een borrelglaasje op z’n tijd: ‘Brillozen worden zwaarder gewogen.’  Publiciste Heleen Mees, gezegend met een maagdelijke neus,  zegt dat niet-brildragers eerder in de zichtbaarheid-kwetsbaarheid spiraal belanden: ‘Wat nou: veel ongelukken met brillozen? Het gestamel van Balkenende bij de politieke beschouwingen wordt gewoon niet op z’n visuele hulpstukken betrokken.’
De roep om een quotum is niet nieuw. Vorig jaar ondertekenden tweehonderd vooraanstaande lieden die de economisch crisis met ongewapend  oog tegemoet plegen te treden, een manifest waarin ze een quotum van 40 procent voor de top van het bedrijfsleven eisten. De doorstroming naar de top gaat ook daar veel te langzaam, blijkt uit de cijfers.

Het loopt storm bij Hans Anders en Specsavers. Voor de paar postjes die er nog te vergeven zijn in het glazen huis van Mark is de spoeling flinterdun. Weg met die contactlenzen. Een volledig aftrekbaar kek montuurtje  (de tweede gratis) moet er toch te vinden zijn voor de van ambitie overlopende zestigplusser die reikhalzend uitkijkt naar de hoogverdiende slagroom op z’n politieke taart.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s