Satire werkt, nog voor er een woord op papier staat

Geplaatst: 16 september 2010 in volkskrantblog

Nog maar koud is aangekondigd dat de VK-bloggersvoorstelling van Cabaret Dubbelfout  De Rooie Pijl op zaterdag 20 november in Bussum (had je je al opgegeven?) definitief doorgaat of de techneuten van de Volkskrant nemen het Blog voortvarend op de schop.
Naast enkele andere (hopelijke) verbeteringen is in ieder geval dat vermaledijde doodgeboren kindje van een afbevelingsknop met harde hand uit ons pretpakket verwijderd.
En terecht. Het werd immers een dieptreurig verhaal met die rode pijl.
Het oneigenlijk gebruik ervan bleek na onderzoek door de moderatoren fors uit de klauw te zijn gelopen. Met afstand koploper was  de onlangs van het Blog verwijderde Messias-aanbidder Rikus die zich naar eigen zeggen dagelijks in z’n stief kwartiertje onder de duistere dekmantel van een onafzienbare  optocht listig verkregen IP-nummers uit pure rancune bijkans suf rukte onder de bijdragen van hem onwelgevallige ex-collega’s.
Hoe diep kan een mens zakken?

Via de kleinkunst lonken er dus ongekende mogelijkheden.
Vanaf nu kan iedereen zich dan ook bij het managementsbureau van Dubbelfout vervoegen met z’n klachten. Alles wat je al tijden aan sluimerend ongenoegen over Het Blog koestert,  wordt genadeloos meegenomen in de voorstelling. Moet de Groene Pijl ook weg? Wil je onder je bijdragen alleen avatars van niet-anonieme, gepersonificeerde fans in de geest van de I like it van WordPress? Wenste je al tijden gedurende het bloggen een gratis door je kwaliteitskrant verstrekt kopje koffie?
Je zegt het maar. Niets is te dol.
Het ligt in de lijn der verwachting dat de moderatoren die (naast een leuke sponsoring van marketingafdeling van de Volkskrant)  toegezegd hebben de voorstelling barstensvol verwachting te zullen bijwonen, alles meenemen naar de grote baas. Waarna we de komende tijd ongetwijfeld op de vaste donderdagmorgen de ene na de andere update van het Blog tegemoet kunnen zien.
Roept u maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s