Het kan dus toch…..

Geplaatst: 2 september 2010 in fotografie
Tags:,

Als je een eigen site op het VK-blog hebt, geef je daarmee aan dat je je creatieve oprispingen vooralsnog niet in de volledige anonimiteit wenst te laten wegzakken. Met alle gevolgen van dien. In de reactieruimte kun je je vervolgens uitgebreid laten complimenteren, fêteren, bekritiseren of in het ergste geval tot op je veters laten affikken. Wij bloggers weten daar wel raad mee. Zelfs voor het vaardig hanteren van die treurige rode pijl (wanneer wordt dat verrekte kreng nou ’s afgeschaft?) als rancuneus instrument draait een enkeling z’n hand niet om.
Onze krant mag in de oorspronkelijke opzet van het Blog dan wel rondgetoeterd hebben dat wij als burgerjournalisten konden rekenen op een zinvolle integratie binnen de Volkskrant, na vijf jaar blijkt dit niets meer en niets minder te betekenen dan een vette worst die de blogger is voorgehouden.
Een doodenkele keer vinden we (een deel van) onze bijdragen nog wel eens als resultaat van superieur redactioneel knip- en plakwerk terug in de papieren krant. Maar daar blijft het wel zo ongeveer bij.
Blogger van de Week was een paar jaar geleden in ieder geval nog een bewijs dat men geneigd was ons een beetje serieus te nemen. Daarna restte een pijnlijke radiostilte van de kant van de Jacob Bontiusplaats. En dat kan beslist niet liggen aan het kwaliteitsgebrek in ons ondergeschoven kindje. Er vallen met grote regelmaat bijdragen te noteren waar menig redacteur een vette punt aan kan zuigen.
Zal wel de bekende kinnesinne zijn.

Wie in het tweede katern de gewoonte heeft na de dagelijkse, bijzonder aardige en aangenaam zurige zielenroerselen van tv-recensent Jean-Pierre Geelen af te haken, heeft toch vandaag de handdoek iets te snel geworpen. En dan heb ik het niet over de Volkskeuken, het weerbericht of de tenenkrommende Libelle-bijdrage achterop van ABB die voor veel geld weggelokt schijnt te zijn bij Het Parool.
In Dag in Dag uit op diezelfde achterkant blijkt Sebastiaan Timmermans zowaar de moeite genomen te hebben een kijkje te nemen op ons Blog. Waarbij z’n oog niet meer dan terecht viel op een bijdrage van collega/fotoblogger Willem Melssen, beter bekend onder het pseudoniem Glaswerk. In z’n blog Paardenfluisteraar publiceerde hij onlangs een prachtig en saillant shot waarmee hij, in ieder geval bij de pure liefhebbers, de handjes uitgebreid op elkaar kreeg.
Willem op het papier.
Proficiat!
Wie volgt?

http://www.vkblog.nl/bericht/344537/Het_kan_dus_toch%85%85.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s