De showbizz en de liefdadigheid

Geplaatst: 26 augustus 2010 in media
Tags:, ,

Met de hulp aan de slachtoffers in Pakistan wil het nog niet bijster vlotten. Dat obscure Pakistan als opleidingscentrum voor zelfmoordterroristen vinden wij niet zo’n vrolijk landje. Vandaar dus. Maar wie weet, trekt Nederland vandaag massaal de knip bij de gezamenlijke actie van de publieken en de commerciëlen.
Beter laat dan nooit
Giro 555 dus.
Afgelopen dinsdag schreef Bert Wagendorp er een spetterende column over. De showbizz en de liefdadigheid. En het lijkt er op dat zijn woord behoorlijk vlees begint te worden.

Nee, echt in de hoeven gaan we pas als het om het persoonlijk leed van een prominente Nederlander gaat. Het zielenheil van Mark Rutte bijvoorbeeld.

Op één of andere manier schijnen wij met z’n allen te vinden dat een minister-president-in-spé pas voor de volle mep meetelt wanneer hij door het leven gaat aan de arm van een volwaardige partner. En om hem een beetje op weg te helpen presenteert, of alle people, Sophie Hilbrand, een in het menselijk leed gepokte en gemazelde BNN-dame, a.s. maandag het uitermate smaakvolle  Ja ik wil Rutte, een zoektocht naar de ideale partner.
Voor z’n eigen bestwil.
Jawel.
Het is weer ’s wat anders dan Spuiten en Slikken. Gat in de markt ook. Ik vroeg me al af waar BNN bleef.

Zeven vrouwen binden de strijd aan om zich te bewijzen als de ware liefde voor Mark. Voor de zekerheid is er ook nog een kandidaat nummertje zeven. Een man. Want je weet ‘t maar nooit met die Mark.
MR de MP is zelf trouwens not so amused.
Hij heeft wel wat anders aan z’n hoofd.
Maar hij gedoogt ‘t.

En als het dan toch allemaal op de keien moet dan zou het wel leuk zijn als die ware Jacob er uiteindelijk met de prijsstier van door gaat.
In het kader van de emancipatie.

Wat ons koningshuis betreft liggen er ook nog volop kansen. Mocht onze mateloos arrogante WA zich de komende tijd nog verder in de nesten werken met allerlei dubieuze affaires dan loopt zich ook in de Koninklijke coulissen een prima kandiaat-opvolger warm die ons land emancipatorisch flink op de kaart zou kunnen zetten.
Nederland als gidsland.

Ook te lezen: http://www.vkblog.nl/bericht/343495/De_showbizz_en_de_liefdadigheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s