De boel bij elkaar houden (2)

Geplaatst: 4 augustus 2010 in media
Tags:, , ,

Theedrinken lijkt z’n beste tijd gehad te hebben. In plaats van te zoeken naar wat ons bindt,  wijst alles er op dat we, als het aan Mark, Geert en Maxime ligt, de focus maar ’s als de sodemieter  moeten verleggen naar de tweedeling. Een kwestie van gedogen. En dan is het maar te hopen dat wat we nog over hebben aan wakkere volksvertegenwoordigers straks bij machte is het tij van de hel en verdoemenis die op ons afstevenen, te keren.
Maar kunnen die geachte afgevaardigden (negen van de tien kamerleden hebben een hbo- of een wo-diploma) zich eigenlijk wel inleven in de zorgen van de gewone man? Vragen Kim van Keken en Jonathan Witteman zich vanmorgen bezorgd af in de zomervulling van de Volkskrant. Volgens het CBS namelijk, is slechts een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking (tussen de 15 en 65 jaar) hoger opgeleid. En wees eerlijk: een parlementariër die z’n kleren niet bij de Zeeman koopt, z’n grutterswaren niet bij de Lidl betrekt, z’n vakantie niet sangria zuipend in de verzengende hitte van een Spaanse costa doorbrengt en niet een beetje lijdt aan obesitas, is als volksvertegenwoordiger in de ware zin des woords geen knip voor de neus waard.
Veel nutteloze cijfertjes en kleurige overzichtjes, uitgesmeerd over twee tabloidpagina’s.
Het zal nog een hele toer worden om de boel bij elkaar te houden.

Daar heeft de mamma die haar kroost dagelijks via dit vehikel op een barre tocht door de Naardense dreven zorgvuldig moet distribueren over kinderdagverblijven en peuteropvang, geen probleem mee. Uit privacy-overwegingen (internet is een keihard medium) vastgelegd zonder personele bezetting. En die mag er zijn, kan ik je verzekeren. De meest recente uitbreiding werd rimpelloos gecompenseerd met het hardplastic zitje op de bagagedrager. Maar zo hou je het wel weer overzichtelijk.

Volgens Van Keken en Witteman hebben Kamerleden gemiddeld 1,6 kinderen. De ChristenUnie scoort het hoogst met 2,8 kids per parlementariër. Ruim boven het streefcijfer van 2,1 dat minister Rouvoet voor Jeugd en Hoeksteen van de Samenleving  godbetert zélf nastreeft.

Deze Rouvoetbak dient nu helaas nog middels drie hufterbestendige kabelsloten vastgelegd worden aan het gemeentelijke hekwerk langs de vestingwallen. Maar dat zal z’n langste tijd wel gehad hebben met al dat blauw op straat dat Geert ons in zijn oneindige goedheid in het vooruitzicht stelt.

http://www.vkblog.nl/bericht/340256/De_boel_bij_elkaar_houden_%282%29

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s