Zoek de 49 verschillen

Geplaatst: 19 juli 2010 in volkskrantblog

Ik weet het, wij worden, met dat gedoe in Zuid-Afrika vers in het geheugen, geacht trots op Nederland te zijn. Die trots staat evenwel al jaren enigszins onder druk. Zeker nadat die gesjeesde cipier er mee aan de haal ging. Wat haar, met het nationale dundoek op de achtergrond,  precies voor ogen stond, wilde met de beste wil van de wereld maar niet duidelijk worden. Kroon op haar uitzichtloze missie waren die armetierige videoclipjes. En dat waren dan ook meteen de laatste povere stuiptrekkingen.
Godezijdank: einde oefening.
Zelfs dat ene lullige zeteltje zat er niet in. We ruilden haar in voor Blonde Geert. Met een gedachtegoed waar je al helemaal niet vrolijk van wordt. Maar die gast slaagt er tenminste in haarscherp duidelijk te maken wat de exacte bron van je ergernis is.

Nee, dan geef ik het roer liever in handen van deze Noviomagumse schoonheid die ons zondag op een alternatieve bloggersdag achteloos langs het Paard van Marken manoeuvreerde. De bijpassende driekleur, zie het blog van Beus, moet je er hier maar even bij denken. De horizonvervuiling waar  het pittoreske Durgerdam met dat uit de grond geramde IJburg aan de overkant onder gebukt gaat, werd daaraan voorafgaand, middel drie forse aandewindse streken  in gepaste stilte gepasseerd. Evenals het wel bijzonder solitaire object Pampus.  Een ideale plek voor dissidente VK-bloggers om zich in alle rust te bezinnen op nogal precaire zaken als vrijheid van meningsuiting
Hoe veilig het met al dat Vierdaagsevolk op de straten van Nijmegen is, we kunnen er slechts naar gissen. Maar op het Markermeer kon je onder de supervisie van deze stuurvrouw uit die stad je glaswerk op  tafel leggen zonder dat je ook maar een moment bevreesd hoefde te zijn dat je door een passerende, kutmarokkaanse onverlaat geript werd.
De agenda, jazeker, werd strak gehandhaafd door Beus. Wat zoveel betekende dat iedere blogger die er na alle zuiveringen nog toe doet, uit en te na besproken werd. Waarna we ons verlekkerd installeerden langs de randen van de open inrichting van het VK-blog. Namen? Vul ze zelf maar in. Voor je het weet, kun je namelijk op last van een bloednerveuze moderator weer je zoveelste zorgvuldig bij elkaar getikte bijdrage verwijderen. Omdat het zo’n in ongenade gevallen metablog is.
Op een zeiljacht van tien meter kun je je na acht diep doorleefde uurtjes  niet verschuilen achter de kutsmoes dat je niet iedereen hebt kunnen spreken.
En gewoon gezellig, de traditionele dooddoener, was het ook al niet.
Het was strontgezellig!
Ons stond het water in ieder geval niet tot aan de lippen. Dat kon niet gezegd worden van het overvloedige gerstennat en de rosé. En de maltjes die zorgvuldig weggeslurpt werden door de volledig afgekickte Kokopelli natuurlijk. Jammer dat de batterij van m’n simpele digitaaltje het af liet weten. Anders had je Mo (de Rator) in volle glorie in bikini op het voordek er nog gratis en voor niks bij gekregen.
En de 49  verschillen tussen Rita en Heyta heb je natuurlijk al lang genoteerd.

http://www.vkblog.nl/bericht/325560/Zoek_de_49_verschillen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s