Zout in de wonden

Geplaatst: 16 juli 2010 in sport
Tags:, , ,

FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH!!
Maar liefst zes keer kraaiden Herbert en Maarten het gisteren, stijf van de endorfinen, in de micro tijdens de finishreportage van de elfde etappe van De Tour.
Een tussenetappe, moesten we geloven. Dat wil zeggen eentje waarbij in een vroeg stadium een groepje snode vluchters de zegen van het peloton krijgt, een volle dag vooruit mag rijden om een paar kilometer voor de finish roemloos opgevreten te worden door de treintjes van de kamikazepiloten Cavendish, Petacchi en Hushovd.  
De moderne technologie maakt dat het koersverloop een leutig en computergestuurd karakter krijgt. Met behulp van de verworvenheid GPS valt tot op de tienden van secondes uit te rekenen hoe hard het peloton moet koersen om (vooral niet te vroeg want dan valt die hele zooi weer niet te controleren)  met de arrivée in zicht, de onverlaten in te rekenen. Via de oortjes wordt dat vanuit de ploegleiderswagens uitgebreid gecommuniceerd met de slaven van de weg.
Het Nieuwe Wielrennen.

Maar dan die aankomst.
Met het echec van Zuid-Afrika vers in de pocket waar een tenenkrommend potje karate niet toereikend bleek om die verrekte Spanjolen van de Cup af te houden, zitten we voorlopig wel stevig in onze maag met alles wat ook maar enigszins riekt naar het Iberisch schiereiland. Als er ooit druiven zuur zijn geweest, dan wel om ons Waterloo in het land van Mandela. Zelfs het kant en klare bakkie paëlla is, zelfs tegen afbraakprijzen,  met geen mogelijkheid uit de schappen van de grootgrutter te rammen. En we mogen met grote vreze vrezen dat onze Sinterklaashappening, toch het kinderfeest bij uitstek, in 2010 maar ’s een keertje overgeslagen wordt. Dieper kan een trauma amper zitten.
De NOS-Sport verslaggevers Ducrot en Dijkstra hebben daar in hun Franse wieler-isolementje  kennelijk allemaal bijzonder weinig van meegekregen.

Nu wil het geval dat er in la Grande Boucle een oranjegekleurd, multicultureel ploegje mee peddelt waarvoor de centjes opgehoest worden door onze nationale Boerenleenbank. Niet zonder succes overigens. In het algemeen klassement hebben ‘we’  tot ons grote genoegen twee ijzers in het vuur . Een Rus en zowaar een Nederlander. Maar als het op sprinten aankomt, is het al gauw huilen met de lamp aan. De enige die zich nog wel eens in dat geweld mengt is …… een Spanjaard. Oscar Freire. Een sympathieke, nogal dromerige jongen die het godbetert wel eens presteert zonder koersschoentjes aan de start te verschijnen. Hij linkebalt overigens dit jaar in La Douce France nog geen deuk in een pakkie boter. Maar gisteren stak ie dan z’n neus eindelijk enigszins aan het venster. Maar moeten we goddomme, bij gebrek aan beter, dan in deze barre tijden met alle geweld helemaal uit ons dak gaan voor een, weliswaar oranjegetinte,  Spanjaard?
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
FREIRE IN HET WIEL VAN CAVENDISH
Landverraders Maarten en Herbert flikkerden, het niet te filmen trauma van het thuisfront ten spijt,  in complete extase bekant van hun commentaarpositie.
Hoe kun je je volk meer pijn doen? Zout in de wonden. Niets meer en niets minder. En het is dat onze compleet sufgesprinte Spanjaard goddank op de dertiende (..) stek bleef steken…….

Als het zo moet, laat die stoomboot dan op 5 december ook maar doorkomen.

http://www.vkblog.nl/bericht/325152/Zout_in_de_wonden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s