WE GAAN ER VOOR !!!

Geplaatst: 19 april 2010 in taal
Tags:, , ,

Daar hadden we ze weer. Onlangs zapte ik wat landerig langs het schoons dat onze publieken en commerciëlen ons als summum aan vermaak te bieden hebben. Het was zo’n avond waarop het volk massaal aan de buis gekluisterd moet liggen.
Spelletjesprogramma’s dus.
Toeval of niet, maar liefst drie keer sloten de opgefokte kandidaten het plichtmatige intro-praatje met de stuk voor stuk lichtelijk adhd-achtige presentatoren af middels de afgelikte kreet: WE GAAN ER VOOR!
Waar ze exact voor gingen, heb ik met het oog op m’n zielenrust niet afgewacht. Wat mij betreft is het wel zo’n beetje gedaan met de spelletjestijd. Ik ben niet zo van die formats.
Collegablogger Ingrid van den Bergh wijdde afgelopen week een alleraardigste serie blogs aan o.a. de zogenaamde vaagtaal. Je kon je favoriete of gehate woord zelfs bij haar inleveren. En dat leverde een leuke verzameling op.

Afgelopen zondag hadden we een voorstelling in Amstelveen.
Een kleine tweehonderd, voor het merendeel grijsgetinte, leden van een plaatselijke bridgeclub hadden zich ter gelegenheid van hun vijfentwintigjarige bestaan in feestelijke stemming een zonnige dag lang compleet suf gebridged. Ze mochten als vorstelijke beloning voor hun inspanningen, in afwachting van de naderende keiharde satire, gewapend met de nodige geestverruimende drankjes, een uurtje buiten spelen. Intussen rolden wij onze apparatuur naar binnen. En dat was vanwege het nogal stevige rollatorgehalte onder de aanwezigen een klusje dat je zeker niet moet onderschatten. De grote speelzalen zijn gesitueerd op de bovenverdieping. Dus weldra ontwikkelde zich een bikkelharde strijd om de lift.
Maar de stemming zat er duidelijk in.
Hebben jullie er zin in?  was de vraag van een meelevende deelnemer die manmoedige pogingen deed de schuimkraag van z’n biertje af te slurpen.
Ik wierp een steelse blik op de naam op de gevel van het denksport annex buurtcentrum. En produceerde bevangen door overmoed een antwoord dat er mocht zijn en waar Ingrid, als ze aanwezig was geweest,  haar ultieme natte droom van gekregen zou hebben:
Zeker weten!
We gaan ervoor!

Het werd met droge ogen geïncasseerd.
Maar het festijn speelde zich dan ook af in het Europees Go-centrum.

http://www.vkblog.nl/bericht/311401/WE_GAAN_ER_VOOR_%21%21%21%21%21

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s